Jak se vaří krůtí shawarma
Krůtí špízy
Voňavá krůtí stehna na šalvěji
Krůtí maso na jehle
Krůtí jambalaya z Turecka
Marinovaná krůtí prsa
Krůtí maso na špeku
Krůtí maso v hořčičné omáčce
Krůtí špízy
Voňavá krůtí stehna na šalvěji
Krůtí maso na jehle
Krůtí jambalaya z Turecka
Marinovaná krůtí prsa
Krůtí maso na špeku
Krůtí maso v hořčičné omáčce
Jak se vaří krůtí shawarma

Shawarma pochází ze středního Východu a každý vám řekne, že nejchutnější ja ta, kterou si připravíte doma, proto se do toho dnes pustíme. Připravíme se výbornou shawarmu s ještě lepší česnekovou omáčkou.
Shawarma je jídlo ulice, které vám připraví v bufetech se středovýchodní kuchyní i u nás. Většinou však bývá kalorická a plná umělých omáček, tomu se ovšem cheme v našem receptu vyhnout. Vynecháme proto omáčky plných konzervačních látek a připravíme si vlastní česnekovou omáčku.
Ingredience na shawarma:
- 3 kusy arménského chleba lavash
- 500 g krůtích prsou
- 2 červené cibule
- svazek koriandru
- 8 nakládaných okurek
- 20 ml šťávy z nakládaných okurek
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 syrové vaječné žloutky
- zelený salát
- 150-200 g olivového oleje
- sůl a pepř
Příprava shawarmy:
Nakrájejte krůtí prsa na malé kousky a dejte je do mísy. Přilijte k nim okurkovou šťávu a 1 lžíci citronové šťávy. Přidejte sůl a pepř a nechte marinovat při pokojové teplotě 25-30 minut. Zatímco se prsa marinují, připravte si omáčku. Do mixeru dejte žloutky s česnekem a šlehejte 5-7 minut, dokud vám nevznikne homogenní směs. Pak přidejte 2 lžičky olivového oleje každých 25 sekund a nadále mixujte. Na závěr přidejte zbývající citronovou šťávu. Omáčku nalijte do misky a nechte chladit v lednici. Jakmile skončí marinovací lhůta krůty, nalijte do pánve lžíci olivového oleje a osmahněte maso. Okurky nakrájejte na malé kousky, cibuli na proužky. Rozbalte pita chleba, na povrch rozetřete asi 1,5 lžíce domácí omáčky, přidejte zelený salát a koriandr. Posypejte krůtím masem, okurkou a červenou cibulí a zabalte. Shawarma se prodává horká. Je možné si ji sebou vzít i na piknik, když ji zabalíte do tří vrstev folie, nějakou dobu zachová teplo. Dobrou chuť.Jak se vaří krůtí shawarma. Shawarma pochází ze středního Východu a každý vám řekne, že nejchutnější ja ta, kterou si připravíte doma. Na Shawarmu budemem potřebovat
Nejlepší recept
338
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ