Jehněčí kolínko v červeném víně na rozmarýnu

26.08 2015|Králík
Jehněčí kolínko v červeném víně na rozmarýnu

Jehněčí kolínko v červeném víně na rozmarýnu je slavnostní záležitost. Jehněčí maso připravené v červené víně se rozpadá na jazyku a v kombinaci s bramborovou kaší vás čeká gurmánský zážitek.

Ingredience na jehněčí kolínko:

  • 4 jehněčí kolínka
  • 80 ml olivového olej
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka pepře (podle chuti)
  • 1 lžíce másla
  • 3 červené cibule
  • 3 řapíky řapíkatého celeru
  • 250 ml červeného vína
  • 200 ml vývaru
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2-3 větvičky tymiánu
  • plechovka krájených rajčat

Příprava jehněčího kolínka:


1. Olej smícháme se solí, pepřem, paprikou a tymiánem. Touto směsí "namasírujeme" omytá a osušená kolínka a přes noc necháme uležet.

2. Na troše oleje kolínka opečeme ze všech stran a vyjmeme z kastrolu (pekáče).

3. Do výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou na osminky a na kousky pokrájené řapíky celeru. Orestujeme.

4. Pak přilijeme víno a prudce chvíli vaříme, aby se odpařil alkohol.

5. Přilijeme vývar, přidáme čerstvé bylinky, rajčata a pár minut necháme povařit.

6. Do tohoto základu vložíme opečená kolínka, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 150°C. Pečeme doměkka, 2-2,5 hodiny.

7. Měkká kolínka vyjmeme z pekáče a šťávu přecedíme. Prudkým varem ji zredukujeme až zhoustne.

8. Podáváme se šťouchanými bramborami.

Autor: Milena

Jehněčí kolínko v červeném víně na rozmarýnu je vynikající recept na jehněčí maso. Jehněčí ve víně krásně změkne. Jehněčí kolínko v červeném víně
Nejlepší recept

 317 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ