Pečený králík se sušenými švestkami

10.11 2015|Králík
Pečený králík se sušenými švestkami

Králičí maso je velmi jemné a málo tučné, proto je vhodné pro diety, ale dají se z něj připravit velmi chutná jídla i pro normální strávníky. Jeho málo výrazná chuť umožňuje přidávání mnoha dalších ingrediencí, kterými lze celkovou chuť ovlivnit. Tepelně můžeme králičí maso upravovat různě, ale nejčastější je zřejmě pečení. Na pečení se z králíka používá především hřbet a zadní stehna. Dnes si připravíme pečeného králíka se sušenými švestkami.

Ingredience na pečeného králíka se švestkami:

  • 4 králičí stehna
  • 500 ml červeného vína
  • 2 lžíce vinného octa
  • 6 kuliček celého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • ¼ lžičky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g sušených švestek
  • sůl
  • 2 lžíce rybízové zavařeniny


Příprava pečeného králíka se švestkami:

Králičí stehna odblaňte, omyjte, vložte do kastrolu, pokapejte octem a zalijte červeným vínem. Přidejte koření a nechte v chladu marinovat. Potom králíka vyjměte z marinády, osušte a opečte ze všech stran na rozpuštěném másle s olivovým olejem, pak osolte. Maso podlijte částí přecezené marinády a pečte pod poklici v troubě asi hodinu a půl do měkka. Během pečení polévejte šťávou a podle potřeby podlijte zbylou marinádou nebo vývarem. V polovině pečení přidejte opláchnuté sušené švestky bez pecek. Nakonec vmíchejte do šťávy rybízovou zavařeninu a dochuťte cukrem.

Autor: Eve

Pečený králík se sušenými švestkami. Králičí maso je výborné na dietu. Pochutnají si na něm ovšem i ti, co dietu nedrží. Vyzkoušejte vynikající recept na pečeného králíka se švestkami...
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ