Ragú z králíka na bílém víně

07.01 2016|Králík
Ragú z králíka na bílém víně

Pokud máte chuť na něco neobvyklého, pak vám nabízíme recept na dušené králičí ragů, které se připravuje velmi rychle a snadno. Recept je určen pro 6 porcí a jeho příprava trvá zhruba 1 hodinu. Jako přilohu můžete podávat vařenou brokolici nebo květák a nebo klasicky rýži nebo knedlík.

Ingredience na králičí ragú na bílém víně:

  • 1 králík
  • 6 stroužků česneka
  • 1/4 skleničky suchého bílého vína
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 citron
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje

Příprava ragú z králíka na bílém víně:


1. Králíka nakrájíme na kousky.

2. Očistíme česnek. Větičky tymiánu a rozmarýnu rozdrobíme na menší kousky. Z citronu oloupeme kůru a vymačkámě šťávu.

3. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme stroužky česneku a kousky králíka. Smažíme při vysoké teplotě za občasného míchání.

4. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme rozmarýn, tymián a zalijeme vínem.

5. Přidáme vodu tak, aby byl králík z poloviny zalitý. Zakryjeme a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, dokud králík nebude měkký.

6. Poté sundáme pokličku a výpek, který nám vznikl necháme zhoustnout. Po 5 minutách přidáme citronovou kůru a šťávu.

Autor: Jad

Ragú z králíka na bílém víně. nabízíme recept na dušené králičí ragů, které se připravuje velmi rychle a snadno. Recept na ragú z králíka je určen pro 6 porcí
Nejlepší recept

 322 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ