Česnekový králík v nádivce
Králík s hořčicí
Dušený králík s houbovou omáčkou
Králík s kokosovým krémem
Králík grilovaný na česneku
Jehněčí kolínko v červeném víně na rozmarýnu
Pečený králík se sušenými švestkami
Ragú z králíka na bílém víně
Pečený králík s nekynutým knedlíkem a zelným salátem
Králík s hořčicí
Dušený králík s houbovou omáčkou
Králík s kokosovým krémem
Králík grilovaný na česneku
Jehněčí kolínko v červeném víně na rozmarýnu
Pečený králík se sušenými švestkami
Ragú z králíka na bílém víně
Pečený králík s nekynutým knedlíkem a zelným salátem
Česnekový králík v nádivce
Králík je většinou spojen se slavnostnější příležitostí, což nedělní obě rozhodně je. Česnekový králík v nádivce je poněkud netradiční recept, který je výborný v kombinaci s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Ingredience na česnekového králika v nádivce:
- 1 králík
- 1 palička česneku
- sůl
- olej
- 5 starších rohlíků
- 3 vejce
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- muškátový oříšek
- 200 ml mléka
- lžíce másla
- 1 králičí játra
- 1 cibule
- zelená petrželka
Příprava česnekového králíka v nádivce:
1. Králíka naporcujeme, porce potřeme olejem, osolíme a ze všech stran na ně rozetřeme rozmačkaný česnek. Necháme v chladu uležet do druhého dne.
2. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem ve kterém jsme nechali rozpustit máslo. Necháme vsáknout.
3. K nasáklým rohlíkům přidáme na malé kousky pokrájená játra, rozmačkaný česnek, pokrájenou cibuli, žloutky, osolíme a okořeníme. Dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
4. Pekáč vytřeme olejem a vložíme nádivku. Na ni naskládáme maso a lehce ho do nádivky vtlačíme.
5. Přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby (210°C). Upečeme do změknutí masa.
Autor: Lada
Česnekový králík v nádivce. Králík je většinou spojen se slavnostnější příležitostí, což nedělní obě rozhodně je. Česnekový králík v nádivce je poněkud netradiční recept, který je výborný
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ