Česnekový králík v nádivce

08.03 2017|Králík
Česnekový králík v nádivce

Králík je většinou spojen se slavnostnější příležitostí, což nedělní obě rozhodně je. Česnekový králík v nádivce je poněkud netradiční recept, který je výborný v kombinaci s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Ingredience na česnekového králika v nádivce:

  • 1 králík
  • 1 palička česneku
  • sůl
  • olej
Nádivka:
  • 5 starších rohlíků
  • 3 vejce
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • 200 ml mléka
  • lžíce másla
  • 1 králičí játra
  • 1 cibule
  • zelená petrželka

Příprava česnekového králíka v nádivce:


1. Králíka naporcujeme, porce potřeme olejem, osolíme a ze všech stran na ně rozetřeme rozmačkaný česnek. Necháme v chladu uležet do druhého dne.

2. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem ve kterém jsme nechali rozpustit máslo. Necháme vsáknout.

3. K nasáklým rohlíkům přidáme na malé kousky pokrájená játra, rozmačkaný česnek, pokrájenou cibuli, žloutky, osolíme a okořeníme. Dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

4. Pekáč vytřeme olejem a vložíme nádivku. Na ni naskládáme maso a lehce ho do nádivky vtlačíme.

5. Přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby (210°C). Upečeme do změknutí masa.

Autor: Lada

Česnekový králík v nádivce. Králík je většinou spojen se slavnostnější příležitostí, což nedělní obě rozhodně je. Česnekový králík v nádivce je poněkud netradiční recept, který je výborný
Nejlepší recept

 333 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ