Pečený králík s nekynutým knedlíkem a zelným salátem
Ragú z králíka na bílém víně
Pečený králík se sušenými švestkami
Jehněčí kolínko v červeném víně na rozmarýnu
Česnekový králík v nádivce
Králík na pivu
Ragú z králíka na bílém víně
Pečený králík se sušenými švestkami
Jehněčí kolínko v červeném víně na rozmarýnu
Česnekový králík v nádivce
Králík na pivu
Pečený králík s nekynutým knedlíkem a zelným salátem
Pečený králík s domácím knedlíkem a zelným salátem je důstojný nedělní oběd, který se hodí i k svátečním příležitostem. Králičí maso má vysokou nutriční hodnotu a ideální poměr důležitých aminokyselin, proto je vhodným masem při dietě. Jako přílohu si připravíme rychlý nekynutý knedlík a zelný salát, který dělávala ještě naše prababička.
Ingredience:
Pro 6 osob
380 kcal na 100 g
380 kcal na 100 g
- 1 králík
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- lžička soli
- prášek do pečiva
- 200 ml vody
- 200 ml mléka (dle potřeby)
- 3 starší rohlíky
- menší hlávka zelí
- sůl
- kmín
- cibule
- olej
- voda
- cukr
- ocet
Příprava:
1. Recept na králíka
Očištěného králíka naporcujeme. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme osolené a okořeněné maso a zalijeme vodou tak, aby byl králík úplně ponořený. Pekáč přikryjeme a pečeme 15 minut na 250 stupňů. Poté ztlumíme na 150 stupňů a pečeme 2 až 3 hodiny, doku není maso měkké. Podle potřeby dolíváme vodu. Králík musí být pořád ponořený ve vodě. Ke konci odkryjeme a necháme králíka dopéct odkrytého, dokud se neodpaří přibližně polovina vody.
2. Recept na knedlík
Všechny ingredience smícháme a uděláme řidší těsto. Přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, zamícháme a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím dáme vařit vodu do velkého hrnce. Na okraj hrnce dáme vařečku, na kterou položíme pokličku. Hrnec nesmí být úplně zakrytý, jinak by překypěla voda. Namočíme si ruce do vody a z těsta vytvarujeme tři knedlíky. Vkládáme je do vroucí vody. Vaříme 15 minut, poté knedlíky otočíme a vaříme dalších 15 minut. Po vytáhnutí celý knedlík propícháme špejlí a necháme vyjít páru.
3. Recept na zelný salát
Zelí nakrouháme a uvaříme v osolené a okmínované vodě do poloměkka. Nesmí být uvařené, a už vůbec ne rozvařené. Zelí propláchneme v cedníku ve studené vodě. Necháme okapat a dáme do misky. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno. Zakápneme olejem a uděláme sladkokyselou zálivku z vody, cukru, soli a octu. Zelí zalijeme a necháme uležet.
Pečený králík s domácím knedlíkem a zelným salátem je lahůdka, kterou si zamilujete nejen pro slavnostní příležitosti. Náš recept vám pomůže připravit králíka, který nebude vysušený a bude měkký.
Nejlepší recept
330
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ