Dušený králík s houbovou omáčkou

20.06 2015|Králík
Dušený králík s houbovou omáčkou

S následujícím receptem na dušeného králíka s houbovou omáčkou vytvoříte skvělý sváteční oběd. Králíčí maso bude natolik jemné, že se vám bude rozplývat na jazyce.

Ingredience na dušeného králíka s houbovou omáčkou:

  • 1 králík
  • 300 g hub
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a 1/2 šálku karotky
  • 6 brambor
  • lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky česneku v prášku
  • 3 lžíce oleje
  • smetana
  • lžička italského koření
  • šálek vody


Příprava pečeného králíka s houbovou omáčkou:


1. Smíchejte v misce sůl, pepř, česnek v prášku a mouku. Rozehřejte olej ve velké pánvi. Naporcovaného králíka obalte v moučné směsi a osmažte z každé strany asi 3 až 5 minut, dokud kousky nebudou zlatohnědé. Maso dejte stranou.

2. Předehřejte troubu na 165 stupňů.

3. Smíchejte smetanu, houby, česnek, italské koření a vodu v hrnci po králíkovi a přiveďte k varu.

4. Dejte králičí kousky do velkého pekáče s pokličkou. Pokryjte ho kousky mrkve a nakrájenými brambory. Pečte v předehřáté troubě asi 1 a 1/2 hodiny.

Autor: JaDa

Dušený králík s houbovou omáčkou. S následujícím receptem na dušeného králíka s houbovou omáčkou vytvoříte skvělý sváteční oběd. Králíčí maso bude natolik jemné, že se vám bude rozplývat na jazyce.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ