Králík na červeném víně

16.06 2015|Králík
Králík na červeném víně

Králíčí maso je výbornou volbou na slavnostní příležitost nebo nedělní oběe. Králíčí maso v kombinaci s červeným vínem podávejte s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.

Ingredience na 6 porcí králíka na víně:

  • 1 celý králík
  • 150 g plnotučné hořčice
  • 4 cibule
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 kuličky jalovce
  • pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu
  • 125 g propuštěného másla
  • máslo
  • čerstvě namletý pepř
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml suchého červeného vína

Příprava králíka na červeném víně:

Králíka naporcujte na 6 kusů. Maso důkladně opepřete a potřete silnou vrstvou hořčice a uložte do pekáče. Zasypte kolečky cibule, novým kořením a jalovcem. Přidejte snítky bylin a přelijte přepuštěným máslem. Nechte takto nachysteného králíka v chladu uležet 2 dny. Po dvou dnech podlijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a pod pokličkou hodinu duste. Maso jednou obráťte. Poté odklopený pekáč dájte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 1,5 hodiny nebo dokud maso zcela nezměkne. Během pečení maso obracejte a podlévejte. Maso vyjměte z pekáče a uchovávejte v teple. Do výpeku s cibulí přilijte víno a za stálého míchání chvíli vařte. Poté zjemněte máslem a podle chuti dosolte. Králíčí maso vráťte do sosu, podávejte s chlupatým knedlíkem, ozdobené čerstvým tymiánem.

Autor: Jada

Králík na červeném víně. Králíčí maso je výbornou volbou na slavnostní příležitost nebo nedělní oběe. Králíčí maso v kombinaci s červeným vínem podávejte s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.
Nejlepší recept

 325 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ