Králík na červeném víně
Zapečené ragú se sýrem
Králík na pivu
Králík grilovaný na česneku
Králík s kokosovým krémem
Dušený králík s houbovou omáčkou
Králík s hořčicí
Zapečené ragú se sýrem
Králík na pivu
Králík grilovaný na česneku
Králík s kokosovým krémem
Dušený králík s houbovou omáčkou
Králík s hořčicí
Králík na červeném víně
Králíčí maso je výbornou volbou na slavnostní příležitost nebo nedělní oběe. Králíčí maso v kombinaci s červeným vínem podávejte s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.
Ingredience na 6 porcí králíka na víně:
- 1 celý králík
- 150 g plnotučné hořčice
- 4 cibule
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky jalovce
- pár snítek čerstvého tymiánu a rozmarýnu
- 125 g propuštěného másla
- máslo
- čerstvě namletý pepř
- 200 ml zeleninového vývaru
- 250 ml suchého červeného vína
Příprava králíka na červeném víně:
Králíka naporcujte na 6 kusů. Maso důkladně opepřete a potřete silnou vrstvou hořčice a uložte do pekáče. Zasypte kolečky cibule, novým kořením a jalovcem. Přidejte snítky bylin a přelijte přepuštěným máslem. Nechte takto nachysteného králíka v chladu uležet 2 dny. Po dvou dnech podlijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a pod pokličkou hodinu duste. Maso jednou obráťte. Poté odklopený pekáč dájte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 1,5 hodiny nebo dokud maso zcela nezměkne. Během pečení maso obracejte a podlévejte. Maso vyjměte z pekáče a uchovávejte v teple. Do výpeku s cibulí přilijte víno a za stálého míchání chvíli vařte. Poté zjemněte máslem a podle chuti dosolte. Králíčí maso vráťte do sosu, podávejte s chlupatým knedlíkem, ozdobené čerstvým tymiánem.Autor: Jada
Králík na červeném víně. Králíčí maso je výbornou volbou na slavnostní příležitost nebo nedělní oběe. Králíčí maso v kombinaci s červeným vínem podávejte s houskovým nebo chlupatým knedlíkem.
Nejlepší recept
325
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ