Stifado - úžasně šťavnaté hovězí kousky po řecku
Hovězí po burgundsku
Domácí masové kuličky v rajčatové omáčce
Hovězí kari
Mexické enchiladas s mletým masem
Italské noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou
8 vynikajících receptů na masové kuličky z celého světa
Hovězí pečené se zeleninou
Hovězí po burgundsku
Domácí masové kuličky v rajčatové omáčce
Hovězí kari
Mexické enchiladas s mletým masem
Italské noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou
8 vynikajících receptů na masové kuličky z celého světa
Hovězí pečené se zeleninou
Stifado - úžasně šťavnaté hovězí kousky po řecku

Stifado je slavný řecký pokrm na hovězí kousky marinované ve víně a vařené v kořeněné rajčatové omáčce. Stifado je synonymem úžasně šťavnatého a voňavého masa, které se báječně hodí pro jakoukoliv slavnostní příležitost.
Ingredience na řecké stifado:
- 1,5 kg hovězího masa
- 2 lžíce oleje
- 6 menších červených cibulí
- 1,5 lžíce rozinek
- 1 plechovka konzervovaných rajčat ve vlastní šťávě
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 šálky hovězího nebo zeleninového vývaru
- 3 velké mrkve
- 1 lžička kuliček zeleného pepře
- 1/2 lžičky soli
- petrželka podle chuti na ozdobu
- 1,5 lžičky kuliček černého pepře
- 6 hřebíčků
- 3 bobkové listy
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička skořice
- 1 lžička oregana
- 1/3 šálku červeného vinného octu
- 1/2 šálku červeného suchého vína
Příprava stifada:
1. Maso je třeba marinovat přes noc. V hmoždíři rozmělněte černý a zelený pepř, bobkový list a hřebíčky. Koření přesuňte do velké misky, přidejte sušené chilli papričky, nalisovaný česnek, oregano, skořici, ocet a červené víno. Vše dobře promíchejte.2. Hovězí maso umyjte, očistěte a nakrájejte na 3 cm velké kostky. Nalijte na něj marinádu, zakryjte folií a dejte přes noc do ledničky.
3. Cibule nakrájejte na čtvrtky. Na masivní pánvi rozehřejte olej a osmahněte 5-6 minut cibuli. Přidejte maso s marinádou, nasekaná konzervovaná rajčata, rajský protlak a hrozinky. Nalijte vývar a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a duste asi hodinu.
4. Po hodině sundejte víko, přidejte nasekanou mrkev, sůl dle chuti a duste dalších 45 minut. Pokud je potřeba, podlijte stifado ještě trochou vody. Hotové stifado posypejte dle chuti čerstvou petrželkou.
Autor: Liv
Stifado - jeden z nejoblíbenějších řeckých receptů na dušené hovězí maso. Příprava hovězího stifada je jednoduchá. Ingredience na stifado po řecku jsou
Nejlepší recept
302
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ