Hovězí po burgundsku

29.03 2016|Hovězí maso
Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku patří mezi francouzské klasiky, které rozhodně musíte vyzkoušet. Luxusně dušené hovězí maso se doslova rozplývá na jazyku.

Ingredience na hovězí po burgundsku:

  • 1 kg hovězího masa
  • 750 ml kvalitního červeného víno
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 2 kuličky celého pepře
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 150 g slaniny
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g mrkve
  • 4 ks šalotky
  • 20 g másla
  • 150 g žampionů portobello
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 cl koňaku
  • sekaná petrželka

Příprava hovězího po burgundsku:

1. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, cibuli a mrkev nakrájejte na kolečka. Vše dejte do mísy, zalijte vínem a přidejte všechno koření.

2. Maso nechte ve směsi uležet v chladu. Po marinování slijte víno a vyberte maso a zeleninu.

3. V hrnci na olivovém oleji orestujte slaninu, přidejte cibuli a mrkev z marinády a vše dozlatova opečte.

4. Směs vyjměte z hrnce a na základu orestujte maso ze všech stran, společně s plátky česneku. Jakmile je maso orestované, přidejte opečenou slaninu s orestovanou zeleninou, koření použité v marinádě a vše zalijte vínem z marinády a trochou vody nebo vývaru, tak aby maso bylo jen lehce potopené.

5. Osolte a přiveďte k varu. Přikryjte poklicí a nechte vše pod tlakem dusit asi 40 minut, do úplného změknutí masa.

6. Těsně před koncem dušení na másle orestujte žampiony, do kterých přidejte šalotku nakrájenou na měsíčky, lehce zaprašte moukou a mírně podlijte vodou.

7. Směs přidejte do hrnce a nechte táhnout dalších 20 minut. V závěru dochuťte čerstvě mletým pepřem, solí a kvalitním koňakem. Při podávání dozdobte rozmarýnem.

Autor: Liv

Hovězí po burgundsku pro 4 osoby. Nejlepší recept na hovězí po burgundsku. Hovězí po burgundsku patří mezi francouzské klasiky, které rozhodně musíte vyzkoušet.
Nejlepší recept

 309 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ