Italské noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou
Stifado - úžasně šťavnaté hovězí kousky po řecku
Hovězí po burgundsku
Domácí masové kuličky v rajčatové omáčce
Hovězí kari
8 vynikajících receptů na masové kuličky z celého světa
Hovězí pečené se zeleninou
Stifado - úžasně šťavnaté hovězí kousky po řecku
Hovězí po burgundsku
Domácí masové kuličky v rajčatové omáčce
Hovězí kari
8 vynikajících receptů na masové kuličky z celého světa
Hovězí pečené se zeleninou
Italské noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou

Noky k nám přišly z italské kuchyně. Tyto lahodné a vydatné kuličky na bázi brambor se dokonale hodí k mnoha produktům, včetně mletého masa a rajčatové omáčky.
Ingredience na noky s mletým masem:
- 800 g noků
- 400 g mletého hovězího masa
- 500 g rajčatového pyré
- středně velká mrkev
- středně velká cibule
- lžička oregana
- 50 g strouhaného parmazánu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Příprava noků s mletým masem:
1. Umyjte mrkev a cibuli a nakrájejte je na malé kostičky. Smažte zeleninu na olivovém oleji asi 5 minut.
2. Přidejte mleté maso a promíchejte. Poté přidejte rajčatovou pastu, oregano, sůl a pepř. Ještě jednou promíchejte a duste na středním ohni asi 40 minut. Pravidelně promíchávejte.
3. Vařte noky ve vroucí slané vodě po dobu 10 – 15 minut a pak je přesypte do cedníku.
4. Noky vložte na talíř a přelijte je zhotovenou omáčkou. Posypte parmazánem a podávejte.
Autor: Tar
Gnocchi nebo noky jsou oblíbeným italským jídlem. Dnes si uděláme noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou, které si zamilujete.
Nejlepší recept
305
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ