Italské noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou

03.04 2018|Hovězí maso
Italské noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou

Noky k nám přišly z italské kuchyně. Tyto lahodné a vydatné kuličky na bázi brambor se dokonale hodí k mnoha produktům, včetně mletého masa a rajčatové omáčky.

Ingredience na noky s mletým masem:

  • 800 g noků
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 500 g rajčatového pyré
  • středně velká mrkev
  • středně velká cibule
  • lžička oregana
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Příprava noků s mletým masem:


1. Umyjte mrkev a cibuli a nakrájejte je na malé kostičky. Smažte zeleninu na olivovém oleji asi 5 minut.

2. Přidejte mleté maso a promíchejte. Poté přidejte rajčatovou pastu, oregano, sůl a pepř. Ještě jednou promíchejte a duste na středním ohni asi 40 minut. Pravidelně promíchávejte.

3. Vařte noky ve vroucí slané vodě po dobu 10 – 15 minut a pak je přesypte do cedníku.

4. Noky vložte na talíř a přelijte je zhotovenou omáčkou. Posypte parmazánem a podávejte.

Autor: Tar

Gnocchi nebo noky jsou oblíbeným italským jídlem. Dnes si uděláme noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou, které si zamilujete.
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ