Hovězí pečené se zeleninou

15.05 2020|Hovězí maso
Hovězí pečené se zeleninou

Hovězí pečené s mrkví, cibulí a bylinkami je vynikající recept, kterým očarujete každého hosta. Maso je po upečení měkké a šťavnaté a chuť bylinek a zeleniny je perfektně vyvážená. Recept jsem vyzkoušela několikrát a maso bylo opravdu vždy perfektní. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá a pokud nepočítáme samotné pečení, tak i rychlá.

Ingredience:

Pro 4 osoby
126 kcal na 100 g
210 min.
  • 1 kg hovězího masa
  • 3 lžíce mouky
  • 2 cibule
  • 1 - 2 mrkve
  • 1 velká mrkev
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 2 lžíce másla
  • 1 litr vody
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • tymián
  • zelená petrželka
  • olej

Příprava:


1. Na pánvi osmahneme hovězí maso nakrájenou na menší kousky a obalené v hladké mouce. Necháme zatáhnout z každé strany a poté jej přemístíme do zapékací mísy.

2. Do výpeku po masu přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na čtvrtky a máslo. Zeleninu osmahneme dozlatova a poté ji přemístíme do zapékací mísy k masu.

3. K masu a zelenině přidáme česnek, bobkový list, sůl, pepř, tymián a čerstvou petrušku.

4. Takto připravenou hovězí pečeni podlijeme vodou smíchanou s rajským protlakem nebo s konzervovanými rajčaty. Přikryjeme a pečeme na 180 stupňů přibližně 2,5 až 3 hodiny.

5. Hotovou pečeni můžete podávat s brambory nebo rýží. Já jsem jako přílohu zvolila krokety a mělo to obrovský úspěch.

Přeji dobrou chuť!




Pečené hovězí maso se zeleninou a bylinkami si zamilujete. S tímto jednoduchým receptem připravíte hovězí maso vždy měkké a šťavnaté.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ