Hovězí pečené se zeleninou
8 vynikajících receptů na masové kuličky z celého světa
Italské noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou
Stifado - úžasně šťavnaté hovězí kousky po řecku
Hovězí po burgundsku
Hovězí biftek s mrkvovým pyré
8 vynikajících receptů na masové kuličky z celého světa
Italské noky s mletým masem a rajčatovou omáčkou
Stifado - úžasně šťavnaté hovězí kousky po řecku
Hovězí po burgundsku
Hovězí biftek s mrkvovým pyré
Hovězí pečené se zeleninou

Hovězí pečené s mrkví, cibulí a bylinkami je vynikající recept, kterým očarujete každého hosta. Maso je po upečení měkké a šťavnaté a chuť bylinek a zeleniny je perfektně vyvážená. Recept jsem vyzkoušela několikrát a maso bylo opravdu vždy perfektní. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá a pokud nepočítáme samotné pečení, tak i rychlá.
Ingredience:
Pro 4 osoby
126 kcal na 100 g
210 min.
126 kcal na 100 g
210 min.
- 1 kg hovězího masa
- 3 lžíce mouky
- 2 cibule
- 1 - 2 mrkve
- 1 velká mrkev
- sůl
- pepř
- bobkový list
- 2 lžíce másla
- 1 litr vody
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 stroužky česneku
- tymián
- zelená petrželka
- olej
Příprava:
1. Na pánvi osmahneme hovězí maso nakrájenou na menší kousky a obalené v hladké mouce. Necháme zatáhnout z každé strany a poté jej přemístíme do zapékací mísy.
2. Do výpeku po masu přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na čtvrtky a máslo. Zeleninu osmahneme dozlatova a poté ji přemístíme do zapékací mísy k masu.
3. K masu a zelenině přidáme česnek, bobkový list, sůl, pepř, tymián a čerstvou petrušku.
4. Takto připravenou hovězí pečeni podlijeme vodou smíchanou s rajským protlakem nebo s konzervovanými rajčaty. Přikryjeme a pečeme na 180 stupňů přibližně 2,5 až 3 hodiny.
5. Hotovou pečeni můžete podávat s brambory nebo rýží. Já jsem jako přílohu zvolila krokety a mělo to obrovský úspěch.
Přeji dobrou chuť!
Pečené hovězí maso se zeleninou a bylinkami si zamilujete. S tímto jednoduchým receptem připravíte hovězí maso vždy měkké a šťavnaté.
Nejlepší recept
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ