Zvěřinový guláš

21.06 2015|Zvěřina
Zvěřinový guláš

Když umíte zvěřinový guláš dobře připravit, pak je to opravdu gurmánský zážitek. Tajemství spočívá ve správné kombinaci a množství koření, které dodá zvěřině to správné aroma.

Ingredience na zvěřinový guláš:

  • 1 kg zvěřiny - srnčí, dančí, jelení
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • půl lžíce sladké papriky
  • půl lžíce pálivé papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • hrnek suchého červeného vína
  • 1-2 hrnky vody
  • 1 mrkev na kolečka
  • 2 řapíkaté celery na kousky
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžíce petrželové nati
  • 2 hrušky na kousky
  • 2 lžíce brusinek
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce oleje

Příprava zvěřinového guláše:

Ve velkém hrnci osmahněte na tuku cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte maso nakrájené na kostky a dobře jej osmahněte z každé strany. Přidejte česnek, kmín, papriku a osmahněte. Poté maso zaprašte moukou, zalijte vínem a vodou a ochuťte solí a pepřem. Následně přidejte mrkev, celer, tymián, rozmarýn a vařte, dokud maso nezměkne. Na závěr přidejte hrušku bez jadřinců nakrájenou na kousky, brusinky, petrželovou nať a povařte doměkka. Podávejte s knedlíkem nebo chlebem.

Autor: JaDa

Zvěřinový guláš. Když umíte zvěřinový guláš dobře připravit, pak je to opravdu gurmánský zážitek. Tajemství spočívá ve správné kombinaci a množství koření, které dodá zvěřině to správné aroma.
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ