Zvěřinové ragú s houbami

07.11 2015|Zvěřina
Zvěřinové ragú s houbami

Zvěřina je k dostání ve specializovaných prodejnách. Nebojte se udělat si zvěřinové hody doma. Zvěřinové maso je zdravé a má minimální podíl tuku. Jeden z jednoduchších receptů je srnčí ragú s houbami.

Ingredience na srnčí ragú:

  • 800 g srnčí kýty
  • 130 g slaniny
  • 2 cibule
  • 300 g hub
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 20 g másla
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • pepř, sůl
  • 1 polévková lžíce oregana
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 4 polévkové lžíce sherry brandy
  • 2 polévkové lžíce worchesteru

Příprava zvěřinového ragú s houbami:

  1. V kastrolu rozehřejte máslo a olej.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte do kastrolu s nakrájenou slaninou.
  3. Za stálého míchání osmažte do zlatova.
  4. Maso omyjte, osušte.
  5. Nakrájejte na kostky a smažte po všech stranách asi 4 minuty.
  6. Potom vmíchejte mouku a orestujte.
  7. Přilejte brandy a promíchejte.
  8. Přidejte nakrájené houby.
  9. Vše promíchejte a zalijte hovězím vývarem.
  10. Vmíchejte rajčatový protlak, worchester, okořeňte, opepřete a osolte.
  11. Duste 1-2 hodiny, až je maso měkké.
Zvěřinové ragú s houbami podávejte s rýží nebo vařenými brambory.

Autor: Liv

Zvěřinové ragú s houbami. Zvěřina je k dostání ve specializovaných prodejnách. Nebojte se udělat si zvěřinové hody doma. Zvěřinové maso je zdravé a má minimální podíl tuku. Srnčí ragú s houbami.
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ