Kančí s pepřovou omáčkou
Jemná srnčí sekaná
Srnčí guláš
Dušený bažant na bílém víně
Zvěřinový guláš
Zvěřinové ragú s houbami
Jemná srnčí sekaná
Srnčí guláš
Dušený bažant na bílém víně
Zvěřinový guláš
Zvěřinové ragú s houbami
Kančí s pepřovou omáčkou
Zvěřina a recepty z ní patří k hitům české kuchyně. Při vaření zvěřiny se používají rozmanité druhy koření a také různé styly přípravy. Vyzkoušejte kančí s pepřovou omáčkou.
Ingredience na kančí s pepřovou omáčkou:
- 3 mrkve
- 4 cibule
- 2 lžíce oleje
- 70 ml červeného vína
- 3 lžíce octa
- 2 bobkové listy
- sůl
- 3 snítky tymiánu
- 1 snítka petržele
- 800 g kančí kýty
- 100 g másla
- 100 g slaniny
- 1 snítka celerové natě
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml vývaru z kostí
- 1 lžička čerstvě drceného barevného pepře
- 50 ml koňaku nebo brandy
Příprava kančího s pepřovou omáčkou:
Mrkve oškrábejte, cibule oloupejte a vše nakrájejte na kolečka. V hrnci orestujte na rozehřátém oleji polovinu nakrájené mrkve a cibule. Přilijte víno a dvě lžíce octa. Přidejte bobkové listy, sůl mletý pepř, tymián a snítku petrželové natě. Promíchejte, asi 30 minut povařte a odstavte. Kančí kýtu důkladně očistěte a omyjte. Dejte do mísy, přilijte vychladlou marinádou a nechte alespoň dvě hodiny marinovat.V hrnci rozehřejte 50 g másla. Osmahněte na něm na kostičky nakrájenou slaninu, zbylou mrkev s cibulí, celerovou nať a prolisovaný česnek. Zaprašte moukou a orestujte ji dozlatova. Přilijte zbylý ocet, vývar a přecezenou marinádu z masa. Přidejte polovinu dávky drceného pepře a na mírném ohni provařte. Hotovou omáčku přeceďte a přilijte koňak nebo brandy. Marinovanou kýtu otřete papírovým ubrouskem, vložte do pekáčku a obložte zbylým máslem. Pečte v opředehřáté troubě při 180 °C doměkka. Během pečení podle potřeby podlévejte vodou. Měkké maso vyjměte z pekáčku. Výpek přilijte do připravené omáčky, přidejte zbytek drceného pepře a krátce prohřejte. Kančí kýtu nakrájejte na plátky, které rozdělte na talíře a přelijte hotovou pepřovou omáčkou.. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky či noky a blanšírovaná zelenina.
Autor: Lenka
Zvěřina a recepty z ní patří k hitům české kuchyně. Při vaření zvěřiny se používají rozmanité druhy koření a také různé styly přípravy. Vyzkoušejte kančí s pepřovou omáčkou.
Nejlepší recept
349
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ