Srnčí guláš

08.08 2015|Zvěřina
Srnčí guláš

Jak připravit nejlepší srnčí guláš? Jednoduše! Použijte následující recept a výsledek bude zaručen. Srnčí guláš podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Ingredience na srnčí guláš:

  • 750 g srnčího předního masa
  • 3 velké cibule
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • mletá paprika
  • majoránka
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 500 ml srnčího vývaru
  • 2-3 lžíce zásmažky

Příprava srnčího guláše:


1. Na troše rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na kousky pokrájené maso a za stálého míchání opečeme do ztmavnutí.

2. Opepříme, okmínujeme, osolíme, přidáme papriku, protlak, krátce ještě všechno společně orestujeme a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa.

3. Až je maso měkké, přidáme majoránku, zásmažku a ještě 15 minut povaříme.

4. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem. Na talíři ozdobíme kolečky cibule.

Vývar ze srnčího masa: srnčí žebra, případně jiné kosti a nekvalitní odřezky masa zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření - bobkový list, kuličky nového koření, pepře a jalovce, a pomalu vaříme cca 2-3 hodiny, podle toho, jak silný vývar chceme. Během vaření odebíráme pěnu, která se tvoří při vaření. Hotový vývar scedíme. Pokud máme vývaru více, vychladlý rozdělíme do umělohmotných lahví a zmrazíme. Používáme na podlévání při přípravě srnčího masa.

Autor: Lída

Srnčí guláš. Jak připravit nejlepší srnčí guláš? Jednoduše! Použijte následující recept a výsledek bude zaručen. Srnčí guláš podávejte s chlebem nebo knedlíkem.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ