Dušený bažant na bílém víně

21.06 2015|Zvěřina
Dušený bažant na bílém víně

Pokud jste ulovili, dostali nebo koupili bažanta a nevíte, co s ním, máme pro vás tip. Zkuste jej podusit na víně, výsledný efekt je opravdu báječný.

Ingredience na dušeného bažanta na bílém víně:

  • bažant
  • 80 g prorostlého vepřového
  • 1 dl bílého vína
  • 2 lžíce vaječného koňaku
  • 30 g másla
  • sůl a pepř

Příprava bažanta ne víně:

Na másle osmahněte na kostičky nakrájené vepřové a očištěného a osoleného bažanta. Maso osmahněte ze všech stran. Přidejte koňak a pod pokličkou duste doměkka. Podle potřeby bažanta obracejte a podlívejte vodou. Měkkého bažanta výjměte, naporcujte a dejte na talíře. Do výpeku z bažanta nalijte víno a krátce povařte. Šťávou polijte nachystaného bažanta. Podávejte s rýží.

Autor: JaDa

Dušený bažant na bílém víně. Pokud jste ulovili, dostali nebo koupili bažanta a nevíte, co s ním, máme pro vás tip. Zkuste jej podusit na víně, výsledný efekt je opravdu báječný.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ