Jemná srnčí sekaná

10.08 2015|Zvěřina
Jemná srnčí sekaná

Přemýšlíte, co připravit ze srnčího masa? Zkuste jemnou srnčí sekanou. Výborně se k ní hodí šťouchané brambory a brusinky.

Ingredience na srnčí sekanou:

  • 800 g srnčí plece
  • 1 cibule
  • 80 g slaniny
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • po 8 kuličkách nového koření
  • pepře a jalovce
  • po 1 lžičce sušeného rozmarýnu a tymiánu
  • 2 vejce
  • strouhanka

Příprava srnčí sekané:


1. Očištěné maso pomeleme na masovém mlýnku.

2. Kuličky koření pomeleme nebo roztlučeme v hmoždíři.

3. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi osmažíme dozlatova.

4. K masu přidáme vychladlý obsah pánve, koření, sušené bylinky, rozmačkaný česnek, celá vejce, osolíme a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

5. Formu na chlebíček vysteleme mokrým papírem na pečení a naplníme masovou směsí.

6. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut.

Maso z formy vyklopíme na plech s papírem na pečení a dáme ještě na chvíli zapéct, aby se vytvořila kůrčička.

Autor: Marie

Srnčí sekaná. Přemýšlíte, co připravit ze srnčího masa? Zkuste jemnou srnčí sekanou. Výborně se k ní hodí šťouchané brambory a brusinky.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ