Jemná srnčí sekaná
Srnčí guláš
Dušený bažant na bílém víně
Zvěřinový guláš
Kančí s pepřovou omáčkou
Zvěřinové ragú s houbami
Srnčí guláš
Dušený bažant na bílém víně
Zvěřinový guláš
Kančí s pepřovou omáčkou
Zvěřinové ragú s houbami
Jemná srnčí sekaná
Přemýšlíte, co připravit ze srnčího masa? Zkuste jemnou srnčí sekanou. Výborně se k ní hodí šťouchané brambory a brusinky.
Ingredience na srnčí sekanou:
- 800 g srnčí plece
- 1 cibule
- 80 g slaniny
- sůl
- 3 stroužky česneku
- po 8 kuličkách nového koření
- pepře a jalovce
- po 1 lžičce sušeného rozmarýnu a tymiánu
- 2 vejce
- strouhanka
Příprava srnčí sekané:
1. Očištěné maso pomeleme na masovém mlýnku.
2. Kuličky koření pomeleme nebo roztlučeme v hmoždíři.
3. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi osmažíme dozlatova.
4. K masu přidáme vychladlý obsah pánve, koření, sušené bylinky, rozmačkaný česnek, celá vejce, osolíme a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
5. Formu na chlebíček vysteleme mokrým papírem na pečení a naplníme masovou směsí.
6. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut.
Maso z formy vyklopíme na plech s papírem na pečení a dáme ještě na chvíli zapéct, aby se vytvořila kůrčička.
Autor: Liv
Srnčí sekaná. Přemýšlíte, co připravit ze srnčího masa? Zkuste jemnou srnčí sekanou. Výborně se k ní hodí šťouchané brambory a brusinky.
Nejlepší recept
350
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ