Plněná kuřecí kapsa s karamelizovanou cibulí a camembertem

28.08 2015|Kuřecí maso
Plněná kuřecí kapsa s karamelizovanou cibulí a camembertem

Plněná kuřecí kapsa s karamelizovanou cibulí a camembertem je netradiční a jednoduchý recept, díky kterému připravíte slavnostní chod během chvilky.

Ingredience na plněnou kuřecí kapsu:

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 4 velké červené cibule
  • 1 sýr Camembert
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky octa
  • hladká mouka
  • olej
  • 2 lžíce sojové omáčky

Příprava plněné kuřecí kapsy:


1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtkolečka. Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme cibuli, osolíme a smažíme do zesklovatění. Přidáme cukr, plamen ztlumíme na minimum a pomalinku restujeme do lehkého zkaramelizování, často promícháme. Nakonec zastříkneme octem. Až se ocet vypaří, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

2. Omyté a osušené řízky naplocho rozkrojíme, ale nedokrojíme, rozevřeme (jako knihu) a rozklepeme na větší plátek.

3. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na jednu polovinu plátku masa položíme lžíci vychladlé cibule a čtvrtinu sýra. Přehneme a spojíme jehlami nebo párátky.

4. Každou kapsu obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme a kapsy prudce opečeme ze všech stran na pánvi s trochou rozpáleného oleje. Pak zastříkneme sojovou omáčkou, podlijeme troškou horké vody, přiklopíme pokličkou a 10 minut podusíme.

5. Podáváme s hromádkou podušené cibule a libovolně upravenými bramborami, případně s pečivem.

Plněná kuřecí kapsa s karamelizovanou cibulí a camembertem je lahodný a snadný recept. Plněnou kuřecí kapsu můžete podávat s bramborovou kaší
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ