Kuře na rajčatech
Kuřecí pánev z indické kuchyně
Kuře na smetaně s rajčátky
Plněná kuřecí kapsa s karamelizovanou cibulí a camembertem
Pečené kuře na česneku
Zeleninový salát s kuřecími kousky
Marocké kuře
Bramborové taštičky plněné masem
Kuřecí maso s hořčicí
Kuřecí pánev z indické kuchyně
Kuře na smetaně s rajčátky
Plněná kuřecí kapsa s karamelizovanou cibulí a camembertem
Pečené kuře na česneku
Zeleninový salát s kuřecími kousky
Marocké kuře
Bramborové taštičky plněné masem
Kuřecí maso s hořčicí
Kuře na rajčatech

Kuře na rajčatech má skvělou nasládlou a zároveň mírně ostrou chuť díky chilli. Kuře servírujeme s rýží a zeleninovým salátem.
Ingredience na kuře na rajčatech:
- 1 kuře
- sůl
Marináda:
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce tmavé sojové omáčky
- 100-150 g rajčat v konzervě
- 1 lžička soli
- 1 lžička chilli
- 0,5 lžičky skořice
Příprava kuřete na rajčatech:
1. Omyté a osušené kuře naporcujeme a ze všech stran lehce osolíme. Naskládáme do máslem vytřeného pekáče.
2. Máslo rozpustíme a vmícháme med, protlak, sůl, chilli i skořici. Důkladně promícháme.
3. Marinádou potřeme kuře v pekáči. Podlijeme troškou vody (cca 150 ml) a přiklopíme pokličkou.
4. Vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme do změknutí asi hodinu. Občas můžeme přelít výpekem, případně podle potřeby podlít horkou vodou. Posledních 10 minut pečeme odkryté.
Autor: Jarka
Kuře na rajčatech si vás získá jemně nasládlou a zároveň pikantní chutí, která dokonale ladí s rýží a zeleninovým salátem. Kuře na rajčatech je recept
Nejlepší recept
300
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ