Kuře na česneku a kari

08.08 2015|Kuřecí maso
Kuře na česneku a kari

Pečené kuře na česneku a kari je jednoduchá lahůdka, ze které se nají celá rodina. Hotové kuře podáváme s rýží a zeleninou.

Ingredience na kuře na česneku a kari:

  • 1 kuře
  • sůl
  • 1 palička česneku
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 2 - 3 lžičky koření karí
  • olej

Příprava kuřete na česneku a kari:


1. Kuře rozčtvrtíme, omyjeme a osušíme. Čtvrtky kuřete ze všech stran osolíme. Česnek rozmačkáme, rozdělíme na čtvrtky a vetřeme ho ze všech stran do masa. V uzavřené nádobě necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne.

2. Mouku trochu osolíme a promícháme s kořením. V této směsi pořádně obalíme načesnekované čtvrtky a naskládáme do pekáče vytřeného olejem.

3. Podlijeme troškou vody a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka (asi 60 minut při 200°C). Pečeme přikryté, ke konci pečení na chvíli odkryjeme. Podle potřeby můžeme během pečení podlít horkou vodou.

Autor: Lída

Pečené kuře na česneku a kari je jednoduchá lahůdka, ze které se nají celá rodina. Hotové kuře podáváme s rýží a zeleninou. Kuře na česneku a kari
Nejlepší recept

 329 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ