Kuřecí maso po znojemsku

11.02 2015|Kuřecí maso
Kuřecí maso po znojemsku

Kuřecí maso po znojemsku se hodí na rychlý oběd nebo večeři. Kuřecí směs podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem a salátem.

Ingredience na kuřecí maso po znojemsku:

  • 4 - 6 plátků kuřecího
  • sůl a mletý pepř
  • hořčice
  • 1 kostka masoxu
  • 100 g kabanosu
  • 100 g kyselých okurek
  • trochu hladké mouky
  • olej
  • 2 vejce uvařená natvrdo

Příprava kuřecího masa po znojemsku:


1. Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme.

2. Do zbylého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso. Zalijeme horkou vodou (aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa (podle druhu a kvality asi 25 - 45 minut).

3. Mezitím v půl hrnku vody rozkvedláme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme, do kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, kabanos a vejce, vrátíme maso, přiklopíme a ještě asi 15 minut společně provaříme. Podáváme s rýží.

Autor: Zita

Kuřecí maso po znojemsku. Kuřecí maso po znojemsku se hodí na rychlý oběd nebo večeři. Kuřecí směs podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem a salátem.
Nejlepší recept

 350 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ