Dušené kuře na karí v jablečné omáčce

13.08 2015|Kuřecí maso
Dušené kuře na karí v jablečné omáčce

Dušené kuře na karí v jablečné omáčce je velmi chutná a aromatická variace kuřecího masa. Skvěle se doplňuje s rýží.

Ingredience na dušené kuře na karí v jablečné omáčce:

  • kuřecí prsní řízky dle počtu strávníků
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl
  • kari
  • 2 jablka
  • 2,5 dl smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • olej

Příprava dušeného kuřete na karí v jablečné omáčce:


1. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme karí kořením.

2. Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme plátky a opečeme je po obou stranách. Mírně podlijeme vodou, přidáme nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka a ještě chvilku dusíme.

3. Omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a necháme ještě chvilku povařit. Jako příloha se hodí rýže.

Autor: Vlaďka

Dušené kuře na karí v jablečné omáčce je velmi chutná a aromatická variace kuřecího masa. Skvěle se doplňuje s rýží. Dušené kuře na karí v jablečné omáčce
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ