Thajské kuřecí karí

06.09 2015|Kuřecí maso
Thajské kuřecí karí

Milovníci thajské kuchyně si určitě zamilují červené kuřecí karí. Lahodný pokrm z thajské kuchyně podáváme s bílou rýží.

Ingredience na thajské kuřecí karí:

  • 800 ml kokosového mléka
  • 4-6 lžic thajské červené kari pasty
  • rybí omáčka
  • třtinový cukr
  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 malá cuketa
  • 4 jarní cibulky
  • 12 cherry rajčátek
  • 1 limeta

Příprava thajského kuřecího karí:


1. V hrnci zahřejeme kokosové mléko, rozmícháme v něm kari pastu a necháme pomalu 15 minut vařit. Pak dochutíme rybí omáčkou (cca 3 lžíce) a cukrem (cca 1 lžíce).

2. Do karí přidáme na proužky nakrájené maso a pomalu uvaříme doměkka.

3. Chvíli před koncem varu přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, na šikmé kousky nakrájené cibulky a celá rajčátka.

4. Nakonec dochutíme šťávou z limety.

Autor: Albert

Thajské kuřecí karí je jedním z nejoblíbenějších pokrmů thajské kuchyně. Lahodné kuřecí kari podáváme s bílou rýží. Thajské kuřecí karí se
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ