Budapešťské kuře

02.09 2015|Kuřecí maso
Budapešťské kuře

Budapešťské kuře je chutný recept, který oceníte k obědu i k večeři. Ke kuřeti se skvěle hodí rýže, těstoviny i houskový knedlík.

Ingredience na budapešťské kuře:

  • 1 kuře
  • 400 g paprik
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky oregana
  • sůl
  • mletá paprika
  • mletý pepř
  • 150-200 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky

Příprava kuřete:


1. Omyté a očištěné papriky pokrájíme na větší kousky, cibuli a anglickou nadrobno.

2. Na pánvi usmažíme cibuli s anglickou na lžíci oleje dozlatova. Přidáme papriky a restujeme 5 minut. Necháme prochladnout.

3. Omyté a osušené kuře zevnitř potřeme solí, pepřem a mletou paprikou. Naplníme paprikovou směsí z pánve a sepneme jehlou nebo špejlí.

4. Kuře osolíme, opepříme a opaprikujeme i zvenku, vložíme do olejem vytřeného pekáče, podlijeme troškou horké vody a při 250°C upečeme do měkka. Po 25 minutách pečení kuře převrátíme.

5. Téměř měkké kuře z pekáče vyjmeme. V troše vody rozkvedláme lžíci mouky a společně se smetanou vlijeme do pekáče. Promícháme, vrátíme do pekáče kuře a ještě chvíli dopečeme.

Autor: Ilona

Budapešťské kuře je chutný recept, který oceníte k obědu i k večeři. Ke kuřeti se skvěle hodí rýže, těstoviny i houskový knedlík. Budapešťské kuře
Nejlepší recept

 311 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ