Budapešťské kuře
Kuřecí maso s cuketou
Pečená kachna na kmínu
Zapéčené kuřecí řízky
Thajské kuřecí karí
Pikantní kuře s kukuřicí
Kuřecí prsa na bylinkách a rajčatech
Kuřecí špíz s broskví na grilu
Zapečené kuřecí maso se slaninou a sýrem
Kuřecí maso s cuketou
Pečená kachna na kmínu
Zapéčené kuřecí řízky
Thajské kuřecí karí
Pikantní kuře s kukuřicí
Kuřecí prsa na bylinkách a rajčatech
Kuřecí špíz s broskví na grilu
Zapečené kuřecí maso se slaninou a sýrem
Budapešťské kuře
Budapešťské kuře je chutný recept, který oceníte k obědu i k večeři. Ke kuřeti se skvěle hodí rýže, těstoviny i houskový knedlík.
Ingredience na budapešťské kuře:
- 1 kuře
- 400 g paprik
- 50 g anglické slaniny
- 1 velká cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky oregana
- sůl
- mletá paprika
- mletý pepř
- 150-200 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
Příprava kuřete:
1. Omyté a očištěné papriky pokrájíme na větší kousky, cibuli a anglickou nadrobno.
2. Na pánvi usmažíme cibuli s anglickou na lžíci oleje dozlatova. Přidáme papriky a restujeme 5 minut. Necháme prochladnout.
3. Omyté a osušené kuře zevnitř potřeme solí, pepřem a mletou paprikou. Naplníme paprikovou směsí z pánve a sepneme jehlou nebo špejlí.
4. Kuře osolíme, opepříme a opaprikujeme i zvenku, vložíme do olejem vytřeného pekáče, podlijeme troškou horké vody a při 250°C upečeme do měkka. Po 25 minutách pečení kuře převrátíme.
5. Téměř měkké kuře z pekáče vyjmeme. V troše vody rozkvedláme lžíci mouky a společně se smetanou vlijeme do pekáče. Promícháme, vrátíme do pekáče kuře a ještě chvíli dopečeme.
Autor: Ilona
Budapešťské kuře je chutný recept, který oceníte k obědu i k večeři. Ke kuřeti se skvěle hodí rýže, těstoviny i houskový knedlík. Budapešťské kuře
Nejlepší recept
311
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ