Babiččino kuře

11.06 2015|Kuřecí maso
Babiččino kuře

Babiččiny recepty patří vždy k těm nejoblíběnějším. Dnes jsme pro vás našly recept na babiččino kuře s játrou, slaninou, žampiony a těstovinami.

Ingredience na babiččino kuře:

  • 1 kuře nebo 4 stehna
  • 50 g másla
  • 50 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 150 g drubežích jater
  • 400 g těstovin
  • 100 g žampionů nebo hub
  • sůl
  • mletý pepř
  • grilovací koření


Příprava babiččina kuřete:


1. Kuře osolíme, vložíme do pekáče, posypeme grilovacím kořením, přidáme máslo a slaninu, zalijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova. Upečené kuře vyjmeme ze šťávy.

2. Těstoviny nasypeme do vařící osolené vody, zamícháme a vaříme zvolna do měkka. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené těstoviny vysypeme do pekáče s výpekem z kuřete.

3. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme naškrabaná nebo na malé kousky nakrájená játra, krátce je orestujeme, přidáme na plátky krájené očištěné žampióny a vše podusíme. Takto připravenou směs smícháme v pekáči s vařenými těstovinami.

4. Pečené kuře naporcujeme, porce poklademe na těstoviny a krátce zapečeme.

Autor: Kika

Babiččino kuře. Babiččiny recepty patří vždy k těm nejoblíběnějším. Dnes jsme pro vás našly recept na babiččino kuře s játrou, slaninou, žampiony a těstovinami.
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ