Ďábelské kuře

10.01 2017|Kuřecí maso
Ďábelské kuře

Hledáte nějaký recept na gril? Zkuste recept na ďábelské kuře. Ďábelské kuře ocení nejen příznivci ostrých jídel.

Ďábelské kuře pro 2-4 osoby

Doba přípravy: 15 minut
Doba marinování: 4-8 hodin
Doba pečení: zhruba 30 minut

Ingredience na ďábelské kuře:

  • 6 kuřecích stehýnek
  • 3 citrony
  • 4 feferonky
  • celý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava ďábelského kuřete:

Připravíme si marinádu. V hmoždíři rozdrtíme pepř. Mezitím potřeme kuřecí kousky česnekem. Feferonky umyjeme a zbavíme jadérek, jinak by kuře bylo příliš pikantní. Pak feferonky rozmixujeme s citronovou kůrou. Připravenou směs vmasírujeme do kuřete spolu s pepřem. Nezapomeňte kuře posolit. Pak jej vložíme do nádoby, ve které jej budeme marinovat. Vymačkáme tři citrony a šťávou zalijeme připravené kuře. Na závěr dolijeme olivovým olejem. Necháme marinovat alespoň 4 hodiny, v lepším případě 8, maximum je ovšem 12 hodin. Poté pečeme na grilu, v troubě nebo pánvi.

Autor: Jad


 

Ďábelské kuře. Hledáte nějaký recept na gril? Zkuste recept na ďábelské kuře. Ďábelské kuře ocení nejen příznivci ostrých jídel.
Nejlepší recept

 325 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ