Kuře Piri Piri na grilu
Kuře na houbách a cibulkách
Krémové kuře
Citrónové kuře
Ďábelské kuře
Kuře na pomerančích
Kuře na houbách a cibulkách
Krémové kuře
Citrónové kuře
Ďábelské kuře
Kuře na pomerančích
Kuře Piri Piri na grilu

Ostré kuře Piri Piri je ideální záležitostí na gril v horkých letních večerech. Ostrost si můžete nastavit dle své chuti, nezapomeňte ovšem na pořádně chlazené pivo. Bez něj by kuře Piri piri nemělo ten správný ráz.
Kuře Pirri pirri pro 4 osoby:
Ingredience na kuře Pirri Piri:
- 1 kuře
- 180 g chilli papriček
- 1 stroužek česneku
- 5 g jablečného octu
- 130 g olivového oleje
- 10 g sladké papriky
- 1 citron
- sůl
Příprava kuřete Pirri pirri:
Nejdříve si připravte chilli papričky. Zbavíme je semínek. Rozkrojíme na půl a vložíme s česnekem a solí do mixeru. Přidáme ještě olivový olej, šťávu z citrónu, ocet a sladkou papriku. Vše důkladně rozmixujeme. Poté si rozpůlíme kuře tak, aby zůstalo v celku. To znamená, rozřežeme jej pouze na jedné straně. Takto připravené kuře osmažíme na olivovém oleji z každé strany, Aby na pánev dobře přilnulo, můžeme ho zatížit hrncem s vodou. Jakmile kuře mírně osmažíme a dostane placatý tvar tak, aby se dobře smažilo, potřeme jej připravenou směsí. Pravidelně otáčíme a potíráme, dokud nebude kuře upečené. Mělo by to trvat necelou hodinu.Autor: JaDa
Kuře Piri Piri na grilu. Ostré kuře Piri Piri je ideální záležitostí na gril v horkých letních večerech. Ostrost si můžete nastavit dle své chuti, nezapomeňte ovšem na pořádně chlazené pivo.
Nejlepší recept
322
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ