Kuře Piri Piri na grilu

28.02 2015|Kuřecí maso
Kuře Piri Piri na grilu

Ostré kuře Piri Piri je ideální záležitostí na gril v horkých letních večerech. Ostrost si můžete nastavit dle své chuti, nezapomeňte ovšem na pořádně chlazené pivo. Bez něj by kuře Piri piri nemělo ten správný ráz.

Kuře Pirri pirri pro 4 osoby:


Ingredience na kuře Pirri Piri:

  • 1 kuře
  • 180 g chilli papriček
  • 1 stroužek česneku
  • 5 g jablečného octu
  • 130 g olivového oleje
  • 10 g sladké papriky
  • 1 citron
  • sůl

Příprava kuřete Pirri pirri:

Nejdříve si připravte chilli papričky. Zbavíme je semínek. Rozkrojíme na půl a vložíme s česnekem a solí do mixeru.  Přidáme ještě olivový olej, šťávu z citrónu, ocet a sladkou papriku. Vše důkladně rozmixujeme. Poté si rozpůlíme kuře tak,  aby zůstalo v celku. To znamená, rozřežeme jej pouze na jedné straně. Takto připravené kuře osmažíme na olivovém oleji z každé strany, Aby na pánev dobře přilnulo, můžeme ho zatížit hrncem s vodou. Jakmile kuře mírně osmažíme a dostane placatý tvar tak, aby se dobře smažilo, potřeme jej připravenou směsí. Pravidelně otáčíme a potíráme, dokud nebude kuře upečené. Mělo by to trvat necelou hodinu.

Autor: JaDa

Kuře Piri Piri na grilu. Ostré kuře Piri Piri je ideální záležitostí na gril v horkých letních večerech. Ostrost si můžete nastavit dle své chuti, nezapomeňte ovšem na pořádně chlazené pivo.
Nejlepší recept

 322 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ