Krémové kuře
Kuře Piri Piri na grilu
Kuře na houbách a cibulkách
Citrónové kuře
Ďábelské kuře
Kuře na pomerančích
Dušené kuře s jablky
Kuře Piri Piri na grilu
Kuře na houbách a cibulkách
Citrónové kuře
Ďábelské kuře
Kuře na pomerančích
Dušené kuře s jablky
Krémové kuře
Z kuřecího masa můžete vytvořit ledasco. Ozkoušené a výborné je krémové kuře. Kombinace kuřete, hub, vína a smetany rozhodně stojí za hřích.
Krémové kuře pro 4 osoby:
Doba přípravy: do hodinyIngredience na krémové kuře:
- 600 g kuřecího masa
- 70 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 20 g mouky
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- 1 sklenička bílého vína
- 500 ml kuřecího vývaru
- 250 ml smetany
- 2 lžičky hořčice
- pár snítků tymiánu
- 400 hřibů nebo žampionů
- 1 cibule
Postup na přípravu krémového kuřete
Kuře nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme 30 g másla a 2 lžíce olivového oleje. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Necháme zeskolovatět a přidáme maso. Necháme smažit na mírném ohni 10-15 minut. Dalších 10 minut necháme kuře zčervernat. Osolte a opepřete. Mezitím očištěte houby a nakrájejte je na půlky pokud jsou malé a na plátky pokud jsou velké. Přidejte je ke kuřeti a smažte 5 minut. Přidejte víno. Mezitím dejte na pánev 40 g másla. Jakmile se rozpustí, smíchejte s 20 gramy mouky. Jakmile zásmažka zrůžoví, přidejte 500 ml vývaru a nechte vařit. Poté smíchejte s kuřetem, přidejte hořčici a smetanu. Nechte pár minut provařit a na závěr přidejte snítky tymiánu. Dobrou chuť.Autor: Jada
Foto: Kim
Krémové kuře. Z kuřecího masa můžete vytvořit ledasco. Ozkoušené a výborné je krémové kuře. Kombinace kuřete, hub, vína a smetany rozhodně stojí za hřích.
Nejlepší recept
341
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ