Krémové kuře

28.02 2015|Kuřecí maso
Krémové kuře

Z kuřecího masa můžete vytvořit ledasco. Ozkoušené a výborné je krémové kuře. Kombinace kuřete, hub, vína a smetany rozhodně stojí za hřích.

Krémové kuře pro 4 osoby:

Doba přípravy: do hodiny

Ingredience na krémové kuře:

  • 600 g kuřecího masa
  • 70 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 1 sklenička bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany
  • 2 lžičky hořčice
  • pár snítků tymiánu
  • 400 hřibů nebo žampionů
  • 1 cibule

Postup na přípravu krémového kuřete

Kuře nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme 30 g másla a 2 lžíce olivového oleje. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Necháme zeskolovatět a přidáme maso. Necháme smažit na mírném ohni 10-15 minut. Dalších 10 minut necháme kuře zčervernat. Osolte a opepřete. Mezitím očištěte houby a nakrájejte je na půlky pokud jsou malé a na plátky pokud jsou velké. Přidejte je ke kuřeti a smažte 5 minut. Přidejte víno.  Mezitím dejte na pánev 40 g másla. Jakmile se rozpustí, smíchejte s 20 gramy mouky. Jakmile zásmažka zrůžoví, přidejte 500 ml vývaru a nechte vařit. Poté smíchejte s kuřetem, přidejte hořčici a smetanu. Nechte pár minut provařit a na závěr přidejte snítky tymiánu. Dobrou chuť.
 
Autor: Jada
Foto: Kim

Krémové kuře. Z kuřecího masa můžete vytvořit ledasco. Ozkoušené a výborné je krémové kuře. Kombinace kuřete, hub, vína a smetany rozhodně stojí za hřích.
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ