Domácí chléb z žitného kvásku
Kedlubnové zelí
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Maminčiny bramborové pagáčky
Domácí francouzské bagety
Kváskový špaldový chléb
Křupavý rozmarýnový chléb
Recept na domácí bagety
Rychlý chleba
Kedlubnové zelí
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Maminčiny bramborové pagáčky
Domácí francouzské bagety
Kváskový špaldový chléb
Křupavý rozmarýnový chléb
Recept na domácí bagety
Rychlý chleba
Domácí chléb z žitného kvásku
Není nad čerstvý domácí chléb, právě vytažený z trouby a potřený pravým máslem. Vyzkoušejte recept na domácí chléb z žitného kvásku.
Ingredience na chléb z žitného kvásku:
- 50 g žitného kvásku
- 220 g vody
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky oleje
- 2 lžičky drceného kmínu
- 130 g podmáslí
- 100 g pšeničné celozrnné jemné mouky
- 200 g žitné chlebové mouky
- 200-250 g hladké mouky
- 1 vrchovatá lžíce otrub
Příprava chleba z žitného kvásku:
1. Večer smícháme vodu, žitnou mouku a kvásek. Zakryté necháme pracovat 10-12 hodin.
2. Ráno přidáme ostatní suroviny a vypracujeme nepříliš tuhé těsto, spíše řidčí. Poprášíme ho moukou a necháme 2-3 hodiny kynout.
3. Nakynuté těsto znovu propracujeme, vytvarujeme šišku a vložíme do ošatky vysypané směsí mouky a otrub. Přikryté utěrkou necháme znovu nakynout.
4. Nakynutý chléb opatrně vyklopíme na plech s papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Po 10 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme (30-35 minut).
Autor: Maruška
Chléb z žitného kvásku. Není nad čerstvý domácí chléb, právě vytažený z trouby a potřený pravým máslem. Vyzkoušejte recept na domácí chléb z žitného kvásku.
Nejlepší recept
328
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ