Recept na domácí bagety

06.07 2015|Přílohy
Recept na domácí bagety

Není nad čerstvé domácí pečivo. Dnes pro vás máme recept na domácí bagety ze špaldové a žitné mouky. Příprava je velmi jednoduchá, můžet použít i domácí pekárnu.

Ingredience na domácí bagety:

  • 150 ml vody
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g žitné chlebové mouky
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky sušeného droždí

Příprava domácích baget:


1. Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.

2. Nakynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme bagetu.

3. Uložíme na plech s papírem na pečení, na povrchu několikrát nařízneme ostrým nožem a necháme dalších 15-20 minut kynout.

4. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zčervenání, asi 20 minut.

Autor: Mia

Recept na domácí bagety. Není nad čerstvé domácí pečivo. Dnes pro vás máme recept na domácí bagety ze špaldové a žitné mouky. Příprava je velmi jednoduchá, můžet použít i domácí pekárnu.
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ