Kváskový špaldový chléb

01.08 2016|Přílohy
Kváskový špaldový chléb

Špaldový kváskový chleba je chuťově naprosto geniální. Pro ty, kdo rádi experimentují s pečením chleba, dnes máme na kváskový špaldový chléb recept.

Ingredience na kváskový špaldový chléb:

  • 350 g žitného kvásku
  • 250 ml podmáslí
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli
  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 300 g hladké mouky, 2 lžičky kmínu
  • 1 vrchovatá lžíce pšeničných otrub

Příprava kváskového špaldového chleba:


1. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, v pekárně nebo ručně. Přikryté utěrkou necháme asi hodinu kynout.

2. Pak těsto vyklopíme na vál, zformujeme do žádaného tvaru a vložíme do sádlem vymazané formy. Přirkyjeme a necháme kynout ještě několik hodin, dokud těsto pořádně nenakyne.

3. Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C spolu s kastrůlkem s vodou. Po 10 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme asi půl hodiny, chléb musí znít na poklep dutě.

Autor: Liv

Kváskový chléb špaldový. Nadýchaný špaldový kváskový chleba je chuťově naprosto geniální. Pro ty, kdo rádi experimentují s pečením chleba, dnes máme na kváskový špaldový chléb
Nejlepší recept

 329 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Dana|10.06 2019 06:54
Zdravm,kde nebo jak udělám 350g kvásku,dííky
Odpovědět
 0