Kváskový špaldový chléb
Domácí chléb z žitného kvásku
Kedlubnové zelí
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Maminčiny bramborové pagáčky
Křupavý rozmarýnový chléb
Recept na domácí bagety
Rychlý chleba
Ciabatta
Domácí chléb z žitného kvásku
Kedlubnové zelí
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Maminčiny bramborové pagáčky
Křupavý rozmarýnový chléb
Recept na domácí bagety
Rychlý chleba
Ciabatta
Kváskový špaldový chléb
Špaldový kváskový chleba je chuťově naprosto geniální. Pro ty, kdo rádi experimentují s pečením chleba, dnes máme na kváskový špaldový chléb recept.
Ingredience na kváskový špaldový chléb:
- 350 g žitného kvásku
- 250 ml podmáslí
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 200 g špaldové celozrnné mouky
- 300 g hladké mouky, 2 lžičky kmínu
- 1 vrchovatá lžíce pšeničných otrub
Příprava kváskového špaldového chleba:
1. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, v pekárně nebo ručně. Přikryté utěrkou necháme asi hodinu kynout.
2. Pak těsto vyklopíme na vál, zformujeme do žádaného tvaru a vložíme do sádlem vymazané formy. Přirkyjeme a necháme kynout ještě několik hodin, dokud těsto pořádně nenakyne.
3. Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C spolu s kastrůlkem s vodou. Po 10 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme asi půl hodiny, chléb musí znít na poklep dutě.
Autor: Liv
Kváskový chléb špaldový. Nadýchaný špaldový kváskový chleba je chuťově naprosto geniální. Pro ty, kdo rádi experimentují s pečením chleba, dnes máme na kváskový špaldový chléb
Nejlepší recept
330
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Dana|10.06 2019 06:54
Zdravm,kde nebo jak udělám 350g kvásku,dííky
Odpovědět
0