Maminčiny bramborové pagáčky

25.02 2014|Přílohy

Maminčiny bramborové pagáčky jsou výborné jako příloha k polévce, guláši či salátu. Klidně je můžete použít jako předkrm v kombinaci s nějakou dobrou pomazánkou.

Ingredience na maminčiny bramborové pagáčky:

  • 3 hrnky hrubé mouky
  • 2 hrnky uvařených nastrouhaných brambor
  • 3 lžičky soli
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 30 g čerstvého droždí
  • tvrdý sýr

Příprava bramborových pagáčků:


1. V domácí pekárně smíchejte všechny ingredience do těsta a nechte jej nakynout.

2. Nakynuté těsto na vále rozpůlíme. Každou polovinu rozdělíme na 16 stejných kousků, zformujeme kulaté bochánky a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.

3. Na plechu necháme bochánky znovu nakynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 20 minut.
Asi po patnácti minutách je posypejte nastrouhaným sýrem.

Autor: Mirka

Maminčiny bramborové pagáčky. Maminčiny bramborové pagáčky jsou výborné jako příloha k polévce, guláši či salátu. Klidně je můžete použít jako předkrm v kombinaci s nějakou dobrou pomazánkou.
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ