Maminčiny bramborové pagáčky
Domácí francouzské bagety
Slané makovky
Parmazánové rohlíky se šunkou
Domácí housky
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Kedlubnové zelí
Domácí chléb z žitného kvásku
Kváskový špaldový chléb
Domácí francouzské bagety
Slané makovky
Parmazánové rohlíky se šunkou
Domácí housky
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Kedlubnové zelí
Domácí chléb z žitného kvásku
Kváskový špaldový chléb
Maminčiny bramborové pagáčky

Maminčiny bramborové pagáčky jsou výborné jako příloha k polévce, guláši či salátu. Klidně je můžete použít jako předkrm v kombinaci s nějakou dobrou pomazánkou.
Ingredience na maminčiny bramborové pagáčky:
- 3 hrnky hrubé mouky
- 2 hrnky uvařených nastrouhaných brambor
- 3 lžičky soli
- 1 hrnek vlažného mléka
- 1 hrnek oleje
- 30 g čerstvého droždí
- tvrdý sýr
Příprava bramborových pagáčků:
1. V domácí pekárně smíchejte všechny ingredience do těsta a nechte jej nakynout.
2. Nakynuté těsto na vále rozpůlíme. Každou polovinu rozdělíme na 16 stejných kousků, zformujeme kulaté bochánky a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
3. Na plechu necháme bochánky znovu nakynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 20 minut.
Asi po patnácti minutách je posypejte nastrouhaným sýrem.
Autor: Mirka
Maminčiny bramborové pagáčky. Maminčiny bramborové pagáčky jsou výborné jako příloha k polévce, guláši či salátu. Klidně je můžete použít jako předkrm v kombinaci s nějakou dobrou pomazánkou.
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ