Domácí francouzské bagety
Slané makovky
Parmazánové rohlíky se šunkou
Domácí housky
Recept na domácí housky
Maminčiny bramborové pagáčky
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Kedlubnové zelí
Domácí chléb z žitného kvásku
Slané makovky
Parmazánové rohlíky se šunkou
Domácí housky
Recept na domácí housky
Maminčiny bramborové pagáčky
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Kedlubnové zelí
Domácí chléb z žitného kvásku
Domácí francouzské bagety
Křehká a křupavá francouzská bageta se hodí vždycky. Někdy jako příloha, jindy jako součást předkrmu nebo svačiny. Následující recept na francouzské bagety můžete připravit i v domácí pekárně.
Ingredience na francouzské bagety:
- 250 ml mléka
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 30 g másla nebo hery
- 500 g polohrubé mouky
- 1 kostka kvasnic (42 g)
- trošku mléka
- lžička cukru
- semínka
Příprava francouzských baget:
1. Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyhloubíme důlek do kterého vlijeme vzejitý kvásek. Do mísy přilijeme rozpuštěný vlahý tuk (ne do kvásku) a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
2. Těsto je též možno připravit v domácí pekárně na program Příprava těsta.
3. Vykynuté těsto z pekárny nebo mísy vyklopíme na pomoučený vál, pořádně znovu propracujeme a rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme bagetu na délku plechu.
4. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. V troše mléka rozmícháme lžičku cukru a tímto potřeme bagety.
5. Nožem nakrájíme šikmé zářezy a bagety posypeme podle chuti mákem, sezamem, solí, kmínem... Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova (asi 30 minut, 200°C).
Autor: Karina
Francouzské bagety. Křehká a křupavá francouzská bageta se hodí vždycky. Někdy jako příloha, jindy jako součást předkrmu nebo svačiny. Následující recept na francouzské bagety
Nejlepší recept
308
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ