Domácí francouzské bagety

11.12 2013|Přílohy

Křehká a křupavá francouzská bageta se hodí vždycky. Někdy jako příloha, jindy jako součást předkrmu nebo svačiny. Následující recept na francouzské bagety můžete připravit i v domácí pekárně.

Ingredience na francouzské bagety:

  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 30 g másla nebo hery
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kostka kvasnic (42 g)
  • trošku mléka
  • lžička cukru
  • semínka

Příprava francouzských baget:


1. Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyhloubíme důlek do kterého vlijeme vzejitý kvásek. Do mísy přilijeme rozpuštěný vlahý tuk (ne do kvásku) a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

2. Těsto je též možno připravit v domácí pekárně na program Příprava těsta.

3. Vykynuté těsto z pekárny nebo mísy vyklopíme na pomoučený vál, pořádně znovu propracujeme a rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme bagetu na délku plechu.

4. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. V troše mléka rozmícháme lžičku cukru a tímto potřeme bagety.

5. Nožem nakrájíme šikmé zářezy a bagety posypeme podle chuti mákem, sezamem, solí, kmínem... Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova (asi 30 minut, 200°C).

Autor: Karina

Francouzské bagety. Křehká a křupavá francouzská bageta se hodí vždycky. Někdy jako příloha, jindy jako součást předkrmu nebo svačiny. Následující recept na francouzské bagety
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ