Slané makovky
Parmazánové rohlíky se šunkou
Domácí housky
Recept na domácí housky
Domácí rohlíky
Domácí francouzské bagety
Maminčiny bramborové pagáčky
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Kedlubnové zelí
Parmazánové rohlíky se šunkou
Domácí housky
Recept na domácí housky
Domácí rohlíky
Domácí francouzské bagety
Maminčiny bramborové pagáčky
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Kedlubnové zelí
Slané makovky
Hledáte nový recept do domácí pekárny? Zkuste slané makovky. Jsou jednoduché a chuťově výborné.
Ingredience na slané makovky:
- 100 ml vlažné vody
- 125 ml vlažného mléka
- 40 g rozpuštěného másla
- 1/2 lžičky soli
- 380 g polohrubé mouky
- 1 kostka (42 g) čerstvých kvasnic
- mák
Příprava slaných makovek:
1. Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama krátce propracujeme. Rozdělíme je na 24 přibližně stejných dílků.
2. Z každého vyválíme váleček dlouhý cca 15 cm. Dva válečky potřeme vodou, jeden z nich obalíme v máku, druhý v sezamu a stočíme je dohromady. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu necháme ještě 15 minut kynout.
3. Pak plech vložíme do trouby vyhřáté na 210° a pečeme asi 20 minut. Podáváme k salátu, polévce,... nebo chroupeme jen tak.
Autor: Kamila
Slané makovky Hledáte nový recept do domácí pekárny? Zkuste slané makovky. Jsou jednoduché a chuťově výborné.
Nejlepší recept
340
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ