Slané makovky

23.02 2014|Přílohy

Hledáte nový recept do domácí pekárny? Zkuste slané makovky. Jsou jednoduché a chuťově výborné.

Ingredience na slané makovky:

  • 100 ml vlažné vody
  • 125 ml vlažného mléka
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 380 g polohrubé mouky
  • 1 kostka (42 g) čerstvých kvasnic
  • mák

Příprava slaných makovek:


1. Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama krátce propracujeme. Rozdělíme je na 24 přibližně stejných dílků.

2. Z každého vyválíme váleček dlouhý cca 15 cm. Dva válečky potřeme vodou, jeden z nich obalíme v máku, druhý v sezamu a stočíme je dohromady. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu necháme ještě 15 minut kynout.

3. Pak plech vložíme do trouby vyhřáté na 210° a pečeme asi 20 minut. Podáváme k salátu, polévce,... nebo chroupeme jen tak.

Autor: Kamila

Slané makovky Hledáte nový recept do domácí pekárny? Zkuste slané makovky. Jsou jednoduché a chuťově výborné.
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ