Jednoduchý recept na zelí z cukety
Maminčiny bramborové pagáčky
Domácí francouzské bagety
Slané makovky
Parmazánové rohlíky se šunkou
Kedlubnové zelí
Domácí chléb z žitného kvásku
Kváskový špaldový chléb
Křupavý rozmarýnový chléb
Maminčiny bramborové pagáčky
Domácí francouzské bagety
Slané makovky
Parmazánové rohlíky se šunkou
Kedlubnové zelí
Domácí chléb z žitného kvásku
Kváskový špaldový chléb
Křupavý rozmarýnový chléb
Jednoduchý recept na zelí z cukety

Cuketové zelí se perfektně hodí k masům a knedlíkům. Recept na zelí z cukety je velmi jednoduchý a poměrně rychlý. Cuketa obvykle pustí poměrně dost vody, proto počítejte s tím, že zelí bude zhruba polovina.
Ingredience na zelí z cukety:
- 2-3 větší cukety
- 2 cibule
- sůl
- hladká mouka
- olej nebo sádlo
- pepř
- drcený kmín
- ocet, krystalový cukr
Příprava zelí z cukety:
1. Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlabeme. Nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme, opepříme, přidáme kmín a podlijeme vodou. Občas zamícháme.
2. Vaříme doměkka. Zatím nakrájíme cibuli a na oleji či sádle necháme zesklovatět. Přidáme mouku a usmažíme cibulovou zásmažku. Tu přidáme k měkkému zelí a ještě chvilku povaříme.
3. Dochutíme cukrem, octem , případně dosolíme. Podáváme všude tam, kde klasické zelí.
Autor: Mak
Zelí z cukety je výbornou přílohou k masu a knedlíkům. Máme pro vás jednoduchý recept na zelí z cukety, který se vám zaručeně podaří napoprvé.
Nejlepší recept
323
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ