Křupavý rozmarýnový chléb

20.12 2018|Přílohy

Vůně rozmarýnového chleba vás omámí. Světlý chléb pečený dokřupava se hodí i jako příloha k masům nebo salátům.

Ingredience na rozmarýnový chléb:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky posekaného rozmarýnu
  • 2 lžičky nadrobno pokrájené cibule
  • 3/4 balíčku sušeného droždí

Příprava rozmarýnového chleba:


1. Všechny suroviny smícháme, uhněteme hladké těsto a necháme cca půl hodiny kynout.

2. Vytvarujeme bochník a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě chvilku kynout (než se rozehřeje trouba), na povrchu uděláme nožem pár zářezů.

3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme cca 1 hodinu. Těsto můžeme nechat vypracovat v domácí pekárně.

Autor: Liv

Rozmarýnový chléb je chutný a křupavý. Rozmarýnový vůně provoní celý dům. Chleba je perfektní jako příloha k masům i salátům.
Nejlepší recept

 321 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ