Křupavý rozmarýnový chléb
Kváskový špaldový chléb
Domácí chléb z žitného kvásku
Kedlubnové zelí
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Recept na domácí bagety
Rychlý chleba
Ciabatta
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Kváskový špaldový chléb
Domácí chléb z žitného kvásku
Kedlubnové zelí
Jednoduchý recept na zelí z cukety
Recept na domácí bagety
Rychlý chleba
Ciabatta
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Křupavý rozmarýnový chléb
Vůně rozmarýnového chleba vás omámí. Světlý chléb pečený dokřupava se hodí i jako příloha k masům nebo salátům.
Ingredience na rozmarýnový chléb:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažné vody
- 50 g změklého másla
- 1 lžička soli
- 2 lžičky posekaného rozmarýnu
- 2 lžičky nadrobno pokrájené cibule
- 3/4 balíčku sušeného droždí
Příprava rozmarýnového chleba:
1. Všechny suroviny smícháme, uhněteme hladké těsto a necháme cca půl hodiny kynout.
2. Vytvarujeme bochník a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě chvilku kynout (než se rozehřeje trouba), na povrchu uděláme nožem pár zářezů.
3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme cca 1 hodinu. Těsto můžeme nechat vypracovat v domácí pekárně.
Autor: Liv
Rozmarýnový chléb je chutný a křupavý. Rozmarýnový vůně provoní celý dům. Chleba je perfektní jako příloha k masům i salátům.
Nejlepší recept
322
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ