Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Ciabatta
Rychlý chleba
Recept na domácí bagety
Křupavý rozmarýnový chléb
Karamelizovaná mrkev
Dušená kapusta jako příloha
Jáhly jako příloha
Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Ciabatta
Rychlý chleba
Recept na domácí bagety
Křupavý rozmarýnový chléb
Karamelizovaná mrkev
Dušená kapusta jako příloha
Jáhly jako příloha
Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami

Celozrnné pečivo s otrubami je zdravé a chutné. Z následujícího receptu si můžete připravit dalamánky, bagety nebo bochník.
Ingredience na celozrnné pečivo s otrubami:
- 400 g hladké mouky
- 200 g celozrnné žitné mouky
- 200 g špaldové celozrnné mouky jemně mleté
- 250 ml mléka
- 200 ml bílého jogurtu
- 2 vejce
- 2,5 lžičky soli
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička celého kmínu
- 2 vrchovaté lžíce pšeničných otrub
- 4 lžičky sušeného droždí
Příprava celozrnného pečiva s otrubami:
1. V míse promícháme mouku se solí, droždím, kmínem a otrubami. Přidáme jogurt a vejce, zalijeme mlékem a vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Vložíme ho do velkého mikrotenového sáčku a dáme do ledničky. Do druhého dne hodně nakyne.
2. Pomoučenýma rukama těsto vytvarujeme do žádoucí podoby ( dalamánky, bagety, bochník,...) a položíme na plech vyložený papírem na pečení.
3. Na plechu necháme kynout 20 - 30 minut. Pak potřeme povrch vodou a posypeme kmínem (nebo jinými oblíbenými semínky). Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
4. Po deseti minutách ztlumíme na 180°C a na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou. Pečeme do zezlátnutí povrchu (doba pečení závisí na velikosti bochánků). Pokud si nejsme jisti, můžeme propečenost zkusit špejlí.
5. Po vytažení z trouby povrch pečiva znovu potřeme vodou a přikryjeme utěrkou.
Autor: Anna
Celozrnné pečivo s otrubami je velmi zdravé a zároveň chutné. Z těsta na celozrnné pečivo si můžete připravit jakýkoliv typ pečiva. Celozrnné pečivo
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ