Dušená kapusta jako příloha
Karamelizovaná mrkev
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Ciabatta
Rychlý chleba
Jáhly jako příloha
Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Šoulet
Vařená kukuřice
Karamelizovaná mrkev
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Ciabatta
Rychlý chleba
Jáhly jako příloha
Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Šoulet
Vařená kukuřice
Dušená kapusta jako příloha

Dušená kapusta je vynikající příloha, která skvěle ladí k pečenému masu. Dušenou kapustu ovšem můžeme podávat i samostatně s chlebem nebo bramborami.
Ingredience na dušenou kapustu jako přílohu:
- 1 malá hlávka kapusty
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku (nebo jinak podle chuti)
- sůl
- drcený kmín
- olivový olej
Příprava dušené kapusty:
1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na troše oleje osmažíme dozlatova.
2. Na cibuli nasypeme na nudličky pokrájenou kapustu, promícháme, osolíme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a pod pokličkou chvilku podusíme, až kapusta lehce změkne (nerozvaříme, necháme křupavou).
3. Nakonec vmícháme rozmačkaný česnek podle chuti.
Autor: Lenka
Dušená kapusta jako příloha se hodí k pečenému hovězí nebo vepřovému masu. Dušená kapusta však nemusí sloužit jen jako příloha, dá se
Nejlepší recept
312
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ