Dušená kapusta jako příloha

26.09 2015|Přílohy
Dušená kapusta jako příloha

Dušená kapusta je vynikající příloha, která skvěle ladí k pečenému masu. Dušenou kapustu ovšem můžeme podávat i samostatně s chlebem nebo bramborami.

Ingredience na dušenou kapustu jako přílohu:

  • 1 malá hlávka kapusty
  • 1 velká cibule
  • 2-3 stroužky česneku (nebo jinak podle chuti)
  • sůl
  • drcený kmín
  • olivový olej

Příprava dušené kapusty:


1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na troše oleje osmažíme dozlatova.

2. Na cibuli nasypeme na nudličky pokrájenou kapustu, promícháme, osolíme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a pod pokličkou chvilku podusíme, až kapusta lehce změkne (nerozvaříme, necháme křupavou).

3. Nakonec vmícháme rozmačkaný česnek podle chuti.

Autor: Lenka

Dušená kapusta jako příloha se hodí k pečenému hovězí nebo vepřovému masu. Dušená kapusta však nemusí sloužit jen jako příloha, dá se
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ