Šoulet
Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Jáhly jako příloha
Dušená kapusta jako příloha
Karamelizovaná mrkev
Vařená kukuřice
Bramborové suflé
Bramborové rosti
Pečené bramborové dukátky
Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Jáhly jako příloha
Dušená kapusta jako příloha
Karamelizovaná mrkev
Vařená kukuřice
Bramborové suflé
Bramborové rosti
Pečené bramborové dukátky
Šoulet

Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin jako jsou fazole, cizrna, sója nebo hrách. Šoulet můžeme podávat jako samostatný pokrm s kyselým okurkem nebo jako přílohu k pečenému masu.
Ingredience na šoulet:
- 300 g hrachu
- 200 g krup
- 2 velké cibule
- 3 lžíce sádla
- 8 - 10 stroužků česneku
- sůl
- mletý pepř
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
Příprava šouletu:
1. Hrách a kroupy den předem propláchneme a namočíme do studené vody, každé zvlášť. Druhý den podle potřeby dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Hrách vařím společně s bobkovými listy a novým kořením.
2. Po uvaření scedíme a smícháme (koření z hrachu vybereme). Osolíme, opepříme, vmícháme cibuli osmaženou na sádle a podle chuti přidáme rozmačkaný česnek.
Autor: Mia
Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin jako jsou fazole, cizrna, sója nebo hrách. Šoulet můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu. Šoulet
Nejlepší recept
317
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ