Šoulet

08.08 2015|Přílohy

Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin jako jsou fazole, cizrna, sója nebo hrách. Šoulet můžeme podávat jako samostatný pokrm s kyselým okurkem nebo jako přílohu k pečenému masu.

Ingredience na šoulet:

  • 300 g hrachu
  • 200 g krup
  • 2 velké cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 8 - 10 stroužků česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření

Příprava šouletu:


1. Hrách a kroupy den předem propláchneme a namočíme do studené vody, každé zvlášť. Druhý den podle potřeby dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Hrách vařím společně s bobkovými listy a novým kořením.

2. Po uvaření scedíme a smícháme (koření z hrachu vybereme). Osolíme, opepříme, vmícháme cibuli osmaženou na sádle a podle chuti přidáme rozmačkaný česnek.

Autor: Mia

Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin jako jsou fazole, cizrna, sója nebo hrách. Šoulet můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu. Šoulet
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ