Karamelizovaná mrkev

09.10 2015|Přílohy
Karamelizovaná mrkev

Karamelizovaná mrkev je vynikající pochoutka, kterou můžeme podávat jako doplněk nebo přílohu k pečenému či dušenému masu.

Ingredience na karamelizovanou mrkev:

  • 500 g čerstvé mrkve
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce tmavého cukru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3-4 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • tymián nebo petrželová nať

Příprava karamelizované mrkve:


1. Z mrkve odřízneme nať tak, aby jí malý kousek zůstal, a mrkev oškrábeme. Česnek oloupeme, poslední vrstvu slupky necháme a stroužky lehce rozmáčkneme plochou nože.

2. V hlubší pánvi zahřejeme olej s máslem. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme oba cukry, česnek a promícháme.

3. Do tohoto základu vložíme mrkev tak, aby ležela v jedné vrstvě. Osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a pod pokličkou pomalu dusíme 15-20 minut do změknutí.

4. Pak odkryjeme, zesílíme plamen a necháme všechnu tekutinu odpařit a mrkev zkaramelizovat.

Autor: Albert

Karamelizovaná mrkev je chutná a voňavá pochoutka. Mrkev v karamelu se skvěle hodí jako příloha k pečenému masu. Příprava karamelizované mrkve je
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ