Karamelizovaná mrkev
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Ciabatta
Rychlý chleba
Recept na domácí bagety
Dušená kapusta jako příloha
Jáhly jako příloha
Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Šoulet
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Ciabatta
Rychlý chleba
Recept na domácí bagety
Dušená kapusta jako příloha
Jáhly jako příloha
Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Šoulet
Karamelizovaná mrkev

Karamelizovaná mrkev je vynikající pochoutka, kterou můžeme podávat jako doplněk nebo přílohu k pečenému či dušenému masu.
Ingredience na karamelizovanou mrkev:
- 500 g čerstvé mrkve
- šťáva z 1 pomeranče
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce tmavého cukru
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- tymián nebo petrželová nať
Příprava karamelizované mrkve:
1. Z mrkve odřízneme nať tak, aby jí malý kousek zůstal, a mrkev oškrábeme. Česnek oloupeme, poslední vrstvu slupky necháme a stroužky lehce rozmáčkneme plochou nože.
2. V hlubší pánvi zahřejeme olej s máslem. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme oba cukry, česnek a promícháme.
3. Do tohoto základu vložíme mrkev tak, aby ležela v jedné vrstvě. Osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a pod pokličkou pomalu dusíme 15-20 minut do změknutí.
4. Pak odkryjeme, zesílíme plamen a necháme všechnu tekutinu odpařit a mrkev zkaramelizovat.
Autor: Albert
Karamelizovaná mrkev je chutná a voňavá pochoutka. Mrkev v karamelu se skvěle hodí jako příloha k pečenému masu. Příprava karamelizované mrkve je
Nejlepší recept
313
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ