Ciabatta
Rychlý chleba
Recept na domácí bagety
Křupavý rozmarýnový chléb
Kváskový špaldový chléb
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Karamelizovaná mrkev
Dušená kapusta jako příloha
Jáhly jako příloha
Rychlý chleba
Recept na domácí bagety
Křupavý rozmarýnový chléb
Kváskový špaldový chléb
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Karamelizovaná mrkev
Dušená kapusta jako příloha
Jáhly jako příloha
Ciabatta
Lahodný italský chléb ciabatta se hodí jako příloha k masům, ale klidně si z ní můžete připravit i skvělý sandwich se šunkou a sýrem.
Ingredience na ciabattu:
- 350 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička instantního droždí
Příprava ciabatty:
1. Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto (nebo zpracujeme ručně vařečkou).
2. Nakynuté těsto (je hodně řídké a lepivé) vyklopíme na hodně pomoučený vál a rukama roztlačíme na obdélník, přípdadně si pomůžeme válečkem.
3. Rozválené těsto přeložíme na třetiny (viz foto).
4. Vzniklý pás ostrým nožem rozkrojíme na několik kusů, podle toho jak velké chceme ciabatty.
5. Každý kousek opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout.
6. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme do zhnědnutí, asi 20-25 minut.
7. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce.
Autor: Radka
Ciabatta. Ciabatta je klasický italský chléb. Je jemný a nadýchaný a skvěle se hodí jako příloha k masů či salátům i na sandwich. Ciabatta
Nejlepší recept
346
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ