Rychlý chleba

09.06 2013|Přílohy
Rychlý chleba

Pokud nedáte dopustit na voňavý a křupavý domácí chleba, máme pro vás výborný recept. Nejlepší je ještě teplý, namazaný másem.

Ingredience na rychlý chleba:

  • 500 g celozrnné pšeničné mouky
  • 0,5 l vlažné vody
  • 1 kostka kvasnic (42 g)
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce octa
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g dýňových semen
  • tuk na vymazání formy

Příprava rychlého chleba:


1. Ze semínek oddělíme po lžíci a dáme bokem. Do mísy nalijeme vodu, rozdrobíme do ní kvasnice a dohladka rozmícháme. Přisypeme mouku a vařečkou 3 minuty mícháme. Pak přidáme sůl, ocet, mandle a semínka a promícháme. Vznikne řídké těsto.

2. Těsto nalijeme je do dobře vymazané formy a posypeme oddělenými mandlemi a semeny. Formu hned vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 15 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme asi ještě 45 minut.

Autor: Lucka

Rychlý chleba. Pokud nedáte dopustit na voňavý a křupavý domácí chleba, máme pro vás výborný recept. Nejlepší je ještě teplý, namazaný másem.
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ