Rychlý chleba
Recept na domácí bagety
Křupavý rozmarýnový chléb
Kváskový špaldový chléb
Domácí chléb z žitného kvásku
Ciabatta
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Karamelizovaná mrkev
Dušená kapusta jako příloha
Recept na domácí bagety
Křupavý rozmarýnový chléb
Kváskový špaldový chléb
Domácí chléb z žitného kvásku
Ciabatta
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Karamelizovaná mrkev
Dušená kapusta jako příloha
Rychlý chleba
Pokud nedáte dopustit na voňavý a křupavý domácí chleba, máme pro vás výborný recept. Nejlepší je ještě teplý, namazaný másem.
Ingredience na rychlý chleba:
- 500 g celozrnné pšeničné mouky
- 0,5 l vlažné vody
- 1 kostka kvasnic (42 g)
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce octa
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g dýňových semen
- tuk na vymazání formy
Příprava rychlého chleba:
1. Ze semínek oddělíme po lžíci a dáme bokem. Do mísy nalijeme vodu, rozdrobíme do ní kvasnice a dohladka rozmícháme. Přisypeme mouku a vařečkou 3 minuty mícháme. Pak přidáme sůl, ocet, mandle a semínka a promícháme. Vznikne řídké těsto.
2. Těsto nalijeme je do dobře vymazané formy a posypeme oddělenými mandlemi a semeny. Formu hned vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 15 minutách ztlumíme na 200°C a dopečeme asi ještě 45 minut.
Autor: Lucka
Rychlý chleba. Pokud nedáte dopustit na voňavý a křupavý domácí chleba, máme pro vás výborný recept. Nejlepší je ještě teplý, namazaný másem.
Nejlepší recept
318
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ