Dušený špenát s parmazánem a smetanou

05.01 2017|Přílohy
Dušený špenát s parmazánem a smetanou

Někdo špenát miluje, někdo nenávidí. Když se však dobře připraví, často změní názor i ti největší odpůrci. Řeč je samozřejmě o špenátu, který je zdravou i chutnou přílohou. Dušený špenát podáváme s volským okem nebo opečenou uzeninou a vařenými bramborami, nebo jako přílohu k pečenému masu. Výborný je se špekovými knedlíky.

Ingredience:

pro 2 osoby
40 kcal na 100 g
25 min.
  • 450 g mraženého špenátu
  • trocha oleje
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 - 500 ml mléka
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2 - 4 stroužky česneku
  • hrst parmazánu
  • smetana na zjemnění - není nutné

Příprava dušeného špenátu:


1. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme mouku. Usmažíme cibulovou zásmažku. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce.

2. Za stálého míchání necháme rozmrazit úplně. Přilijeme mléko a krátce povaříme. Množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu.

3. Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu vléváme za stálého míchání do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme. Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkaný česnek, smetanu a parmazán.

Autor: Liv

Špenát si buď zamilujete nebo jej budete nenávidět. Pokud se dušený špenát dobře připraví, je to opravdová mňamka. Špenát recept z mraženého špenátu
Nejlepší recept

 325 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ