Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Jáhly jako příloha
Dušená kapusta jako příloha
Karamelizovaná mrkev
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Šoulet
Vařená kukuřice
Bramborové suflé
Bramborové rosti
Jáhly jako příloha
Dušená kapusta jako příloha
Karamelizovaná mrkev
Zdravé celozrnné pečivo s otrubami
Šoulet
Vařená kukuřice
Bramborové suflé
Bramborové rosti
Dušený špenát s parmazánem a smetanou
Někdo špenát miluje, někdo nenávidí. Když se však dobře připraví, často změní názor i ti největší odpůrci. Řeč je samozřejmě o špenátu, který je zdravou i chutnou přílohou. Dušený špenát podáváme s volským okem nebo opečenou uzeninou a vařenými bramborami, nebo jako přílohu k pečenému masu. Výborný je se špekovými knedlíky.
Ingredience:
pro 2 osoby
40 kcal na 100 g
25 min.
40 kcal na 100 g
25 min.
- 450 g mraženého špenátu
- trocha oleje
- 1 menší cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 - 500 ml mléka
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 2 - 4 stroužky česneku
- hrst parmazánu
- smetana na zjemnění - není nutné
Příprava dušeného špenátu:
1. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme mouku. Usmažíme cibulovou zásmažku. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce.
2. Za stálého míchání necháme rozmrazit úplně. Přilijeme mléko a krátce povaříme. Množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu.
3. Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu vléváme za stálého míchání do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme. Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkaný česnek, smetanu a parmazán.
Autor: Liv
Špenát si buď zamilujete nebo jej budete nenávidět. Pokud se dušený špenát dobře připraví, je to opravdová mňamka. Špenát recept z mraženého špenátu
Nejlepší recept
325
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ