Pečené bramborové dukátky
Bramborové rosti
Bramborové suflé
Vařená kukuřice
Šoulet
Brambory s brynzou
Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem
Dušený hrášek na smetaně
Domácí dalamánky z žitné mouky
Bramborové rosti
Bramborové suflé
Vařená kukuřice
Šoulet
Brambory s brynzou
Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem
Dušený hrášek na smetaně
Domácí dalamánky z žitné mouky
Pečené bramborové dukátky

Pečené brambory jsou vždycky výborné. V posledních letech vešly do módy místo amerických brambor bramborové dukátky.
Ingredience na pečené bramborové dukátky:
- 800 g brambor
- 2 lžíce másla
- 2 - 3 stroužky česneku
- sůl
- grilovací koření
Příprava bramborových dukátků:
1. Brambory ve slupce omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na kolečka silná cca 1 cm a naskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí asi 40 minut.
2. Máslo utřeme se solí a rozmačkaným česnekem. Upečené brambory sesypeme do mísy a promícháme s česnekovým máslem. Podáváme jako přílohu k masu nebo s hrnkem mléka či podmáslí jako zdravou večeři.
Autor: Katka
Bramborové dukátky. Pečené brambory jsou vždycky výborné. V posledních letech vešly do módy místo amerických brambor bramborové dukátky.
Nejlepší recept
305
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ