Pečené bramborové dukátky

19.05 2014|Přílohy

Pečené brambory jsou vždycky výborné. V posledních letech vešly do módy místo amerických brambor bramborové dukátky.

Ingredience na pečené bramborové dukátky:

  • 800 g brambor
  • 2 lžíce másla
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • sůl
  • grilovací koření

Příprava bramborových dukátků:


1. Brambory ve slupce omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na kolečka silná cca 1 cm a naskládáme těsně vedle sebe na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí asi 40 minut.

2. Máslo utřeme se solí a rozmačkaným česnekem. Upečené brambory sesypeme do mísy a promícháme s česnekovým máslem. Podáváme jako přílohu k masu nebo s hrnkem mléka či podmáslí jako zdravou večeři.

Autor: Katka

Bramborové dukátky. Pečené brambory jsou vždycky výborné. V posledních letech vešly do módy místo amerických brambor bramborové dukátky.
Nejlepší recept

 306 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ