Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem
Brambory s brynzou
Pečené bramborové dukátky
Bramborové rosti
Bramborové suflé
Dušený hrášek na smetaně
Domácí dalamánky z žitné mouky
Recept na klobásníky
Domácí anglické rohlíky
Brambory s brynzou
Pečené bramborové dukátky
Bramborové rosti
Bramborové suflé
Dušený hrášek na smetaně
Domácí dalamánky z žitné mouky
Recept na klobásníky
Domácí anglické rohlíky
Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem
Pro ty, kdo nevědí, co jsou to chačapuri, máme malé vysvětlení. Jsou to gruzínské chlebové placky se sýrem. Nejčastěji se sýr dává dovnitř placek. My si však dnes připravíme variantu po adžarsku, kdy má chačapuri tvar loďky. Recept je zcela jednoduchý, i když na to nevypadá, proto se ho nebojte a určitě vyzkoušejte. Nebudete litovat!
Ingredience:
Těsto:- 100 ml mléka
- 100 ml vody
- 5 g kvasnic
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 300 g hladké mouky
- 30 ml oleje
- 150 g balkánského sýru
- 150 g mozzarelly
- 50 ml mléka
- 2-4 žloutky na náplň (podle počtu chačapuri)
- 1 žloutek na potření
- máslo
Příprava:
1. Všechny ingredience na těsto, kromě oleje, smícháme. Necháme 15 minut kynout a poté přidáme i olej. Těsto znovu zpracujeme a necháme kynout 40 minut.
2. Balkánský sýr a mozzarellu smícháme s mlékem.
3. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly nebo 4 díly, záleží jak velké chačapuri budete chtít. Z jedné dávky těsta obvykle dělám 4 menší. Každý zvlášť vyválíme do oválu. Okraje kolem dokola posypeme přibližně čtvrtinou náplně a srolujeme je směrem dovnitř, aby vznikla loďka. Zbytek náplně dáme dovnitř loďky. Okraje potřeme žloutkem. Dámě péct na 250 stupňů Celsia na 15 minut.
4. Po 15 minutách chačapuri vytáhneme a dovnitř dáme žloutek. Poté pečeme ještě minutu. Po vytažení položíme do chačapuri plátky másla.
Chačapuri. Pro ty, kdo nevědí, co jsou to chačapuri, máme malé vysvětlení. Chačapuri jsou gruzínské chlebové placky se sýrem. Recept na chačapuri je zcela jednoduchý, proto se ho nebojte.
Nejlepší recept
331
Komentáře ( 5 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Radka|19.06 2018 18:55
Odpovědět
-9
Petra|20.04 2019 19:39
Testo bylo, vlacne a moc dobre. Dekuji za recept
Odpovědět
11
Kat|29.12 2020 12:04
Dámě péct na 2250 stupňů Celsia na 15 minut? Já mám hlad, nepotřebuji uhlí!
Odpovědět
7
Anička|19.01 2021 16:24
Povedlo, výborné, mňam
Odpovědět
6
Vít|06.10 2022 22:37
našel jsem nesrovnalosti v receptu.Olej na videu byl vložen na začátku přípravy a ne jak v návodu po 15 minutách.Kde je chyba????
Odpovědět
0
Komentáře ( 5 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ