Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem
Brambory s brynzou
Pečené bramborové dukátky
Bramborové rosti
Bramborové suflé
Dušený hrášek na smetaně
Domácí dalamánky z žitné mouky
Recept na klobásníky
Domácí anglické rohlíky
Brambory s brynzou
Pečené bramborové dukátky
Bramborové rosti
Bramborové suflé
Dušený hrášek na smetaně
Domácí dalamánky z žitné mouky
Recept na klobásníky
Domácí anglické rohlíky
Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem

Pro ty, kdo nevědí, co jsou to chačapuri, máme malé vysvětlení. Chačapuri jsou gruzínské chlebové placky se sýrem. Recept na chačapuri je zcela jednoduchý, proto se ho nebojte a určitě vyzkoušejte. Nebudete litovat
Ingredience:
Těsto:- 100 ml mléka
- 100 ml vody
- 5 g kvasnic
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 300 g hladké mouky
- 30 ml oleje
- 150 g balkánského sýru
- 150 g mozzarelly
- 50 ml mléka
- 2 vejce na náplň
- 1 vejce na potření
- máslo
Příprava:
1. Všechny ingredience na těsto, kromě oleje, smícháme. Necháme 15 minut kynout a poté přidáme i olej. Těsto znovu zpracujeme a necháme kynout 40 minut.
2. Balkánský sýr a mozzarellu smícháme s mlékem.
3. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý zvlášť vyválíme do oválu. Okraje kolem dokola posypeme přibližně čtvrtinou náplně a srolujeme je směrem dovnitř, aby vznikla loďka. Zbytek náplně dáme dovnitř loďky. Dámě péct na 250 stupňů Celsia na 15 minut.
4. Po 15 minutách chačapuri vytáhneme a dovnitř dáme vejce. Poté pečeme ještě minutu. Po vytažení položíme do chačapuri plátky másla.
Chačapuri. Pro ty, kdo nevědí, co jsou to chačapuri, máme malé vysvětlení. Chačapuri jsou gruzínské chlebové placky se sýrem. Recept na chačapuri je zcela jednoduchý, proto se ho nebojte.
Nejlepší recept
326
Komentáře ( 4 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Radka|19.06 2018 18:55
Odpovědět
-10
Petra|20.04 2019 19:39
Testo bylo, vlacne a moc dobre. Dekuji za recept
Odpovědět
4
Kat|29.12 2020 12:04
Dámě péct na 2250 stupňů Celsia na 15 minut? Já mám hlad, nepotřebuji uhlí!
Odpovědět
2
Anička|19.01 2021 16:24
Povedlo, výborné, mňam
Odpovědět
1