Recept na klobásníky

11.01 2015|Přílohy

Kdo by neměl rád klobásníky. Následující recept je na klobásníky z bagetového těsta s libovou klobáskou. Pokrm je vhodný jako svačinka, příloha i předkrm.

Ingredience na klobásníky:

  • 450 ml vody
  • 600 g hladké mouky
  • 100 g celozrnné žitné mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžíce medu
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky cukru
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička chlebového koření nebo kmínu
  • 8 nožiček libovolné klobásy

Příprava klobásníků:


1. Všechny suroviny zpracujeme v husté těsto, nejlépe v domácí pekárně (program těsto), ale jde to i ručně. Necháme pořádně nakynout.

2. Pak je na vále rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý kousek rukou zploštíme a roztáhneme, položíme klobásu a pevně do těsta zabalíme.

3. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 20 minut kynout. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 190°C a pečeme přibližně 20 minut.

Autor: Kika

Recept na klobásníky. Kdo by neměl rád klobásníky. Následující recept je na klobásníky z bagetového těsta s libovou klobáskou. Pokrm je vhodný jako svačinka, příloha i předkrm.
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ