Dušený hrášek na smetaně
Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem
Brambory s brynzou
Pečené bramborové dukátky
Bramborové rosti
Domácí dalamánky z žitné mouky
Recept na klobásníky
Domácí anglické rohlíky
Salát ze syrové červené řepy
Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem
Brambory s brynzou
Pečené bramborové dukátky
Bramborové rosti
Domácí dalamánky z žitné mouky
Recept na klobásníky
Domácí anglické rohlíky
Salát ze syrové červené řepy
Dušený hrášek na smetaně
Už jste unavení z klasických příloh? Vyzkoušejte dušený hrášek na smetaně, zjemněný čerstvým máslem. Dušený hrášek se hodí k pečenému masu, ale dá se klidně jíst i jako hlavní chod s bramborami.
Ingredience na dušený hrášek na smetaně:
- 400 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 2 dcl smetany
- sůl
- lžíce másla
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
Příprava dušeného hrášku na smetaně:
1. V kastrolu rozpustíme máslo a na něm osmažíme hrášek. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou až je hrášek měkký.
2. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do hrášku, osolíme, okořeníme a za stálého míchání ještě chvilku podusíme.
Autor: Liv
Dušený hrášek na smetaně je perfektní přílohou k vařenému i pečenému masu. Dušený hrášek jako příloha je příjemná a zdravá změna, která oživí váš jídelníček
Nejlepší recept
346
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ