Dušený hrášek na smetaně

20.02 2017|Přílohy
Dušený hrášek na smetaně

Už jste unavení z klasických příloh? Vyzkoušejte dušený hrášek na smetaně, zjemněný čerstvým máslem. Dušený hrášek se hodí k pečenému masu, ale dá se klidně jíst i jako hlavní chod s bramborami.

Ingredience na dušený hrášek na smetaně:

  • 400 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 2 dcl smetany
  • sůl
  • lžíce másla
  • lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř

Příprava dušeného hrášku na smetaně:


1. V kastrolu rozpustíme máslo a na něm osmažíme hrášek. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou až je hrášek měkký.

2. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlijeme do hrášku, osolíme, okořeníme a za stálého míchání ještě chvilku podusíme.

Autor: Liv

Dušený hrášek na smetaně je perfektní přílohou k vařenému i pečenému masu. Dušený hrášek jako příloha je příjemná a zdravá změna, která oživí váš jídelníček
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ