Brambory s brynzou

11.08 2015|Přílohy

Brambory s brynzou a slaninou jsou příjemnou obměnou obyčejných brambory. Můžeme je podávat jako samostatný chod s kefírem nebo zeleninovým salátem či jako přílohu.

Ingredience na brynzové brambory:

  • 1 kg nových brambor
  • 250 g slaniny, kousek másla
  • 300 g brynzy
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Příprava brynzových brambor:


1. Brambory důkladně omyjeme (neloupeme), zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Slijeme vodu a necháme částečně vychladnout. Potom nakrájíme na kolečka.

2. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme dokřupava.

3. Brynzu podle potřeby zředíme smetanou, aby se dala snadno roztírat.

4. Pekáček nebo zapékací misku důkladně vytřeme máslem.

5. Na dno rozložíme třetinu brambor, potřeme polovinou brynzy a posypeme polovinou slaniny. Na to naskládáme druhou třetinu brambor, potřeme zbytkem brynzy a posypeme zbylou slaninou. Zakryjeme zbytkem brambor a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C.

6. Zbylou smetanu rozšleháme s celými vejci.

7. Po 10 minutách pečení vyndáme pekáč z trouby, brambory zalijeme vejci se smetanou, lehce posolíme a opepříme.

8. Vrátíme do trouby a dopečeme dozlatova, cca 30 minut.

Autor: Milada

Brambory s brynzou a slaninou jsou příjemnou obměnou obyčejných brambory. Můžeme je podávat jako samostatný chod s kefírem nebo zeleninovým salátem či jako přílohu. Brambory s brynzou
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ