Brambory s brynzou
Pečené bramborové dukátky
Bramborové rosti
Bramborové suflé
Vařená kukuřice
Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem
Dušený hrášek na smetaně
Domácí dalamánky z žitné mouky
Recept na klobásníky
Pečené bramborové dukátky
Bramborové rosti
Bramborové suflé
Vařená kukuřice
Chačapuri - gruzínské placky plněné sýrem
Dušený hrášek na smetaně
Domácí dalamánky z žitné mouky
Recept na klobásníky
Brambory s brynzou
Brambory s brynzou a slaninou jsou příjemnou obměnou obyčejných brambory. Můžeme je podávat jako samostatný chod s kefírem nebo zeleninovým salátem či jako přílohu.
Ingredience na brynzové brambory:
- 1 kg nových brambor
- 250 g slaniny, kousek másla
- 300 g brynzy
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Příprava brynzových brambor:
1. Brambory důkladně omyjeme (neloupeme), zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Slijeme vodu a necháme částečně vychladnout. Potom nakrájíme na kolečka.
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme dokřupava.
3. Brynzu podle potřeby zředíme smetanou, aby se dala snadno roztírat.
4. Pekáček nebo zapékací misku důkladně vytřeme máslem.
5. Na dno rozložíme třetinu brambor, potřeme polovinou brynzy a posypeme polovinou slaniny. Na to naskládáme druhou třetinu brambor, potřeme zbytkem brynzy a posypeme zbylou slaninou. Zakryjeme zbytkem brambor a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C.
6. Zbylou smetanu rozšleháme s celými vejci.
7. Po 10 minutách pečení vyndáme pekáč z trouby, brambory zalijeme vejci se smetanou, lehce posolíme a opepříme.
8. Vrátíme do trouby a dopečeme dozlatova, cca 30 minut.
Autor: Milada
Brambory s brynzou a slaninou jsou příjemnou obměnou obyčejných brambory. Můžeme je podávat jako samostatný chod s kefírem nebo zeleninovým salátem či jako přílohu. Brambory s brynzou
Nejlepší recept
348
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ