Dušený listový špenát

09.08 2015|Přílohy
Dušený listový špenát

Dušený listový špenát z čerstvých špenátových lístků s česnekem a piniovými oříšky je nejen zdravý, ale také dobrý. Špenát můžete podávat k masu.

Dušený listový špenát pro 2 osoby

Ingredience na dušený listový špenát:

  • 200 g čerstvých špenátových listů
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 80 g slaniny
  • sůl
  • hrstka piniových oříšků

Příprava dušený listový špenát:


1. Špenát opereme a necháme důkladně okapat, případně osušíme.

2. Piniové oříšky nasucho opražíme.

3. Ve větší hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme máslo, přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a vyškvaříme. Ke konci osolíme, přidáme na tenké plátky posekaný česnek a krátce osmahneme.

4. Přidáme špenát a piniové oříšky, vypneme plotýnku a krátce zlehka špenát opatrně několikrát promíchneme a odstavíme.

Autor: Marie

Dušený listový špenát. Dušený listový špenát z čerstvých špenátových lístků s česnekem a piniovými oříšky je nejen zdravý, ale také dobrý. Špenát můžete podávat k masu.
Nejlepší recept

 322 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ